|
Recept na Kněždubské krajance
Recept na Kněždubské krajance je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Kněždubské krajance budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 vařené brambory, nebo zbytek bramborové kaše. 500g hladké mouky, 250ml 33% šlehačky, 250ml zakysané smetany, nebo podmáslí, podle chuti sůl, (dala jsem 1 lžíci vegety), kmín do těsta i na těsto, mléko podle potřeby, sádlo na potření..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kněždubské krajance
Recept na Kněždubské krajance: Ze surovin vypracujeme vláčné těsto-(lepí se), můžeme přidat trochu mléka, pokud se nám bude zdát těsto příliš husté. Na klasický plech si položíme pečící papír, potřeme jej trochou sádla a na něj rozložíme těsto namočenými dlaněmi, aby se nám nelepilo na ruce. Vrstva těsta by měla být hrubá cca 5 mm. Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 230 st. cca 30 minut dorůžova. Po upečení potřeme sádlem. Podáváme k polévkám typu kulajda a pod.
Poznámka k receptu na Kněždubské krajance: Zdroj "Pošli recept" Karin Myslíková
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kněždubské krajance, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 08.03.2013
- Počet porcí: 1 větší plech
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 3 vařené brambory, nebo zbytek bramborové kaše. 500g hladké mouky, 250ml 33% šlehačky, 250ml zakysané smetany, nebo podmáslí, podle chuti sůl, (dala jsem 1 lžíci vegety), kmín do těsta i na těsto, mléko podle potřeby, sádlo na potření.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kněždubské krajance,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kněždubské krajance - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kněždubské krajance
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|