|
Recept na Knedlo, zelo, kuře
Recept na Knedlo, zelo, kuře je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Knedlo, zelo, kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí prsa 1 lžíce oleje sůl, pepř cuketové zelí: 1kg cukety 1 cibule 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžíce kukuřičného škrobu kmín chlupaté knedlíky: 750g oloupaných brambor 100-150g celozrnné pšeničné mouky (jemně mleté) 1 vejce 1 lžíce soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Knedlo, zelo, kuře
Recept na Knedlo, zelo, kuře: Cuketu omyjeme a nahrubo nastrouháme. Pokud máte ošklivou slupku jako já, tak můžete klidně oloupat. echáme.U starší cukety vydlabeme jádřínce. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme cuketu. Necháme pomalu zarestovat, ale nutno hlídat, aby se nespálila. Pokud pustí málo vody, lehce podlijeme vodou. Přisypeme kmín a dusíme cca 5min, (cuketa se dělá rychle, hlídáme, aby nám nevznikla kaše). Opatrně vmícháme škrob, který nám zelí zahustí a dochutíme hořčicí, případně solí a pepřem. Brambory nastrouháme na jemném struhadle. V míse promícháme se solí a necháme 5min stranou. Z brambor vymačkáme co nejvíce vody, poté přidáme vejce a přisypáváme mouku, dokud těsto není tvárné. S moukou opravdu opatrně a pomalu, každé brambory jsou jiné a neradi bychom měli knedlíky jak šutr. Já to dělám tak, že si dám 100g, vypracuji těsto, nechám 10min proležet kvůli celozrnné mouce a poté eventuálně přidám. Těsto by mělo být měkké, ale tak aby udrželo tvar. Pomocí lžic tvarujeme z těsta knedlíčky, které vaříme na páře 10-15min (podle velikosti chlupáčků). Kuřecí prsa bychom měli samozřejmě mít přibližně stejně velká a ne moc vysoká. Pokud jsou vysoká tak je rozřízneme, aby se nám mohly dobře propéct. Maso osolíme, opepříme a na rozpálenou grilovací pánev s olejem si je dáme opékat. Myslím, že to více rozepisovat nemusím. Zkrátka je opečeme do zlatohněda z obou stran. Jakmile jsem hotová, zabalíme je do alobalu, než budeme podávat jídlo. Já si ještě do pánve přiliji trochu vývaru (150-200ml), který mi z pánve „umyje” výpek, nechám zredukovat a máme super sosík, abychom jídlo neměli suché. Nyní už jen stačí naservírovat a můžeme podávat.
Poznámka k receptu na Knedlo, zelo, kuře: http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872... To je tak, když vymýšlíte nedělní oběd a nemáte zrovna kreativní den. Nicméně dnes pro vás mám rychlou, mňamózní a plnohodnotnou náhradu českého originálu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Knedlo, zelo, kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MishkaCZ
- Datum vložení: 09.07.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 4 kuřecí prsa 1 lžíce oleje sůl, pepř cuketové zelí: 1kg cukety 1 cibule 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžíce kukuřičného škrobu kmín chlupaté knedlíky: 750g oloupaných brambor 100-150g celozrnné pšeničné mouky (jemně mleté) 1 vejce 1 lžíce soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na knedlo, zelo, kuře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Knedlo, zelo, kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Knedlo, zelo, kuře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|