RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Knedlo, zelo, kuře

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Knedlo, zelo, kuře, recepty Knedlo, zelo, kuře, Knedlo, zelo, kuře


Recept na Knedlo, zelo, kuře

Recept na Knedlo, zelo, kuře je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Knedlo, zelo, kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 kuřecí prsa 1 lžíce oleje sůl, pepř cuketové zelí: 1kg cukety 1 cibule 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžíce kukuřičného škrobu kmín chlupaté knedlíky: 750g oloupaných brambor 100-150g celozrnné pšeničné mouky (jemně mleté) 1 vejce 1 lžíce soli.

Knedlo, zelo, kuře
Zvětšit obrázek

Recept na Knedlo, zelo, kuře

Recept na Knedlo, zelo, kuře:
Cuketu omyjeme a nahrubo nastrouháme. Pokud máte ošklivou slupku jako já, tak můžete klidně oloupat. echáme.U starší cukety vydlabeme jádřínce. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme cuketu. Necháme pomalu zarestovat, ale nutno hlídat, aby se nespálila. Pokud pustí málo vody, lehce podlijeme vodou. Přisypeme kmín a dusíme cca 5min, (cuketa se dělá rychle, hlídáme, aby nám nevznikla kaše). Opatrně vmícháme škrob, který nám zelí zahustí a dochutíme hořčicí, případně solí a pepřem. Brambory nastrouháme na jemném struhadle. V míse promícháme se solí a necháme 5min stranou. Z brambor vymačkáme co nejvíce vody, poté přidáme vejce a přisypáváme mouku, dokud těsto není tvárné. S moukou opravdu opatrně a pomalu, každé brambory jsou jiné a neradi bychom měli knedlíky jak šutr. Já to dělám tak, že si dám 100g, vypracuji těsto, nechám 10min proležet kvůli celozrnné mouce a poté eventuálně přidám. Těsto by mělo být měkké, ale tak aby udrželo tvar. Pomocí lžic tvarujeme z těsta knedlíčky, které vaříme na páře 10-15min (podle velikosti chlupáčků). Kuřecí prsa bychom měli samozřejmě mít přibližně stejně velká a ne moc vysoká. Pokud jsou vysoká tak je rozřízneme, aby se nám mohly dobře propéct. Maso osolíme, opepříme a na rozpálenou grilovací pánev s olejem si je dáme opékat. Myslím, že to více rozepisovat nemusím. Zkrátka je opečeme do zlatohněda z obou stran. Jakmile jsem hotová, zabalíme je do alobalu, než budeme podávat jídlo. Já si ještě do pánve přiliji trochu vývaru (150-200ml), který mi z pánve „umyje” výpek, nechám zredukovat a máme super sosík, abychom jídlo neměli suché. Nyní už jen stačí naservírovat a můžeme podávat.

Poznámka k receptu na Knedlo, zelo, kuře:
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872... To je tak, když vymýšlíte nedělní oběd a nemáte zrovna kreativní den. Nicméně dnes pro vás mám rychlou, mňamózní a plnohodnotnou náhradu českého originálu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Knedlo, zelo, kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: MishkaCZ
  • Datum vložení: 09.07.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 4 kuřecí prsa 1 lžíce oleje sůl, pepř cuketové zelí: 1kg cukety 1 cibule 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžíce kukuřičného škrobu kmín chlupaté knedlíky: 750g oloupaných brambor 100-150g celozrnné pšeničné mouky (jemně mleté) 1 vejce 1 lžíce soli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na knedlo, zelo, kuře, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Knedlo, zelo, kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Knedlo, zelo, kuře

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist