|
Recept na Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Recept na Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na maso: 0,5 kg vepřové krkovice, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kmín, 1 cibule, 50 g vepřového sádla, 1 lžíce hladké mouky na zaprášení na zelí: 1 lžíce vepřového sádla, 70 g slaniny na špalíčky, 1 cibule, 3/4 sáčku kysaného zelí, drcený kmín, krupicový cukr, sůl, ocet, 2 lžíce hrubé mouky na zaprášení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Recept na Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče: Předehřejte troubu na 170 °C. Krkovici osolte, opepřete, posypte kmínem a důkladně ji ze všech stran potřete česnekem. Maso posaďte do pekáče na kostičky cibule, přidejte sádlo, podlijte hrnkem horké vody a pečte do změknutí asi 1 a půl hodiny. Zelí pokrájejte, slijte lák do hrnečku. Na rozehřátém sádle osmahněte slaninu, cibuli a kmín. Vmíchejte zelí, zalijte lákem a přiveďte k varu. Pak přidejte 3 lžíce cukru, 2 lžíce octa a sůl. Vařte 15 minut. Upečené maso vyjměte z pekáče a nechte ho patnáct až dvacet minut odpočinout. Po přibližně 15 minutách dušení zaprašte zelí hrubou moukou a znovu asi patnáct minut vařte na mírném plameni. Pekáč, ve kterém jste pekli maso postavte na sporák a zahřívejte. Vypečenou šťávu s kousky cibule nechte lehce odpařit, pak vsypte mouku a trochu ji osmahněte. Zalijte 200 ml vody a zhruba patnáct minut vařte.
Poznámka k receptu na Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče: Zdroj: Apetit Já jsem nedávala do zelí slaninu. Množství surovin jsem si v receptu upravila. Knedlíky jsem měla bramborové od babičky :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lemeL (Lenka Melmerová)
- Datum vložení: 16.11.2010
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: na maso: 0,5 kg vepřové krkovice, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, kmín, 1 cibule, 50 g vepřového sádla, 1 lžíce hladké mouky na zaprášení na zelí: 1 lžíce vepřového sádla, 70 g slaniny na špalíčky, 1 cibule, 3/4 sáčku kysaného zelí, drcený kmín, krupicový cukr, sůl, ocet, 2 lžíce hrubé mouky na zaprášení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na knedlo vepřo zelo podle václava friče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|