|
Recept na Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns)
Recept na Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns) je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Maso 1,6-2kg Vepřový bůček (tučnější) 5 PL Cukru krystal 5 PL Soli Na bochánky 340 g Hl. mouky 200 ml vlažné vody 2 lž.inst. droždí 3 PL cukru 1,5 PL sušeného mléka (může být plnotučné) 1 lž. prdopeče 2,5 PL vepř.sádla olej na potírání (neutrální) Omáčka Hoisin, viz.poznámka Rychlé nakl.okurky Salátová okurka 1:1 cukr a sůl (já osobně mám raději když jsou sladší, takže soli dávám o něco méně, než cukru) + Jarní cibulka na posypání a omáčka Hoisin (lze sehnat v Sappě, nebo vybavenější obchod s čínskýma potravinama).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns)
Recept na Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns): Maso Bůček zbavíme kůže, pokud máme větší kus, rozdělíme na špalíky. Ze všech stran na něj naplácáme směs cukru a soli. Necháme 6-24hod. marinovat na pekáčku pod fólií. Poté slijeme vodu, a dáme péct na 1hod. na 230° - nekecám. Po hodině ztlumíme teplotu na 130° a dalších 70 minut dopékáme. Maso pustí v úvodní fázi hodně tuku a cukr zkaramelizuje. Je třeba teplotu a dobu pečení dodržet, aby maso bylo krásně křehké. Jsou to nervy, protože každá trouba peče jinak. doporučuji průběžně kontrolovat, aby se to úplně nespálilo. Já mám plynovou troubu a někdy musím teplotu malinko snížit. Bochánky Všechny sypké ingredience smícháme, pak přidáme vodu a poctivě hněteme a hněteme, dokud nezískáme krásně vláčný bochánek těsta. Vložíme do olejem vytřené mísy a asi hodinu necháme kynout. Potom těsto znovu zpracujeme, vyboucháme vzduch a vyválíme hada, ze kterého ukrajujeme asi 25g kousky. Z každého kousku ušouláme kuličku. Každou kuličku pak vyválíme na tenkou placku (oválek)), ppotřeme olejem a přeložíme napůl. Skládáme na pečící papír vystřižený ve velikosti pařáku na knedlíky. Mně se jich na jednu várku vejde 6-7. Poté vaříme v páře (nejlepší je na pánvi s pokličkou, z kastrolu se to blbě vyndavá) asi 10 min. Bochánky se krásně nafouknou. Pokud je nebudete konzumovat okamžitě, splasknou, ale nevadí, protože při ohřívání se znovu nafouknou. Lze ohřívat i v mikrovlnce, ale určitě pod fólií. Rychlokvašky Okurky pokrájené na plátky zasypeme směsí soli a cukru a necháme asi hodinu v chladničce. Pustí vodu. Bůček je dobré nechat vychladit, protože se pak lépe krájí, ale není to nutné. Do bochánku nakapeme omáčku (já jsem použila i jinou asijskou omáčku a taky je to OK, tedy NÉÉ sojovou omáčku, třeba sladkokyselou chilli, nebo Padthai sauce), a vložíme plátek (5-10 mm silný) masa. Naklademe na talíř, posypeme okurkama a posekanou jarní cibulkou.
Poznámka k receptu na Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns): http://www.cuketka.czPřináším vám slavný recept Davida Changa z michelinských restaurací "MOMOFUKU" v New Yorku. U nás je možné tuto ňamku dostat v Praze v Holešovicích v Bistru 8, ale pokud jste vášníví kuchaři, neměl by pro vás být problém si to připravit doma. Finančně to není příliš nákladné, ale časově ano. Jinak se můžete podrobně podívat na www.cuketka.cz, kde je recept o něco podrobnější.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Liska741 (Jana Michlanová)
- Datum vložení: 14.04.2013
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Maso 1,6-2kg Vepřový bůček (tučnější) 5 PL Cukru krystal 5 PL Soli Na bochánky 340 g Hl. mouky 200 ml vlažné vody 2 lž.inst. droždí 3 PL cukru 1,5 PL sušeného mléka (může být plnotučné) 1 lž. prdopeče 2,5 PL vepř.sádla olej na potírání (neutrální) Omáčka Hoisin, viz.poznámka Rychlé nakl.okurky Salátová okurka 1:1 cukr a sůl (já osobně mám raději když jsou sladší, takže soli dávám o něco méně, než cukru) + Jarní cibulka na posypání a omáčka Hoisin (lze sehnat v Sappě, nebo vybavenější obchod s čínskýma potravinama)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na knedlo vepřo do ruky (momofuku pork buns),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Knedlo vepřo do ruky (Momofuku Pork buns)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|