|
Recept na Knedlíky pro sklerotiky :-)
Recept na Knedlíky pro sklerotiky :-) je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Knedlíky pro sklerotiky :-) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Varianta slaná . 1 kg okrájených syrových brambor, 300- 400 g dětské krupice, 1 lžíce másla nebo sádla, sůl, drcený kmín, 1 lžíce podravky , 2 vejce Varianta sladká - vynecháme podravku a kmín, navíc kromě krupičky a vajec přidáme 1 vanilkový puding v prášku a 1 vanilkový cukr. Do tohoto těsta balíme jakékoliv ovoce a nebo z něj děláme šišky s mákem..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Knedlíky pro sklerotiky :-)
Recept na Knedlíky pro sklerotiky :-): Brambory uvaříme v osolené vodě se solí a s lžící sádla nebo másla do měkka. Pak slijeme vodu a brambory rozšťoucháme, jako bychom dělali bramborovou kaši, ale bez mléka. Do prochladlých brambor zapracujeme vejce, jedno po druhém a nakonec přisypáváme krupici a lžíci podravky kvůli chuti. Pak tvoříme knedlíky buď kulaté a nebo si nasypeme na vál ještě trochu krupice a uděláme si válečky, vše uvaříme v osolené vodě. Množství krupice záleží na druhu brambor, jaký máte varný typ. Pokud nepoužijete A, což je salátová odrůda, tak nejlépe je C - moučnaté, ale může být i B. Jen pokud byste dělali knedlíky z nových brambor, musíte tam přidat lžíci solamylu nebo maizeny. Možná že vám bude trochu divné, že to těsto je řidší než bývá zvykem, tak toho si nevšímejte. Protože ta krupice se navaří a knedlíky jsou pak pěkně nadýchané.
Poznámka k receptu na Knedlíky pro sklerotiky :-): Tento název jsem vymyslela sama pro sebe, když jsem si jednou zapomněla dát vařit brambory, abych udělala knedlíky klasické, ale nyní dělám tyto častěji, protože nám mnohem více chutnají. Určitě jste si všimli, že tyto knedlíky jsou spíše šišaté než kulaté, tak se vám přiznám bez mučení, že se mi nechtěla dělat ručně ta bramborová kaše, proto jsem ty brambory dala do hnětače a ony se mi hodně našlehaly a jelikož jsem tam nechtěla přisypávat krupici nad potřebné množství, těsto bylo hodně měkké a hůře se mi kulatily, ale na chuti to neubralo a nikdo nejsme dokonalý, že? :-) Tak ať vám se vše povede.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Knedlíky pro sklerotiky :-), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 31.03.2010
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: Varianta slaná . 1 kg okrájených syrových brambor, 300- 400 g dětské krupice, 1 lžíce másla nebo sádla, sůl, drcený kmín, 1 lžíce podravky , 2 vejce Varianta sladká - vynecháme podravku a kmín, navíc kromě krupičky a vajec přidáme 1 vanilkový puding v prášku a 1 vanilkový cukr. Do tohoto těsta balíme jakékoliv ovoce a nebo z něj děláme šišky s mákem.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na knedlíky pro sklerotiky :-),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Knedlíky pro sklerotiky :-) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Knedlíky pro sklerotiky :-)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|