|
Recept na Knedlíky-blbouni s klevelou
Recept na Knedlíky-blbouni s klevelou je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Knedlíky-blbouni s klevelou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 500 g hrubé mouky, 1 kostka droždí(42 g), 1 vejce, 200 ml vlažného mléka, trochu cukru na kvásek, špetka soli, nějaké větší ovoce, já dala meruňky, ale nemusí se plnit. Klevela: 1 lžíce másla, 2 lžíce mléka(smetany), cukr, skořice, 1 lžička škrobu+ trochu vody, ovoce jakékoliv, nejlepší je z více druhů, já dělala z borůvek, malin, jahod, rybízu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Knedlíky-blbouni s klevelou
Recept na Knedlíky-blbouni s klevelou: Kynuté těsto: uděláme kvásek(rozdrobené droždí,trochu mléka, trochu cukru) až vzejde, připravíme si mouku do mísy, uděláme uprostřed jamku a tam vylijeme kvásek, pak přidáme vlažné zbylé mléko, vejce, špetku soli a těsto dobře uhněteme, přikryjeme a dáme kynout na teplejší místo na 1 hodinu. Mezi kynutím připravíme klevelu: do kastrolu dáme ovoce, máslo,mléko(smetanu),cukr(jak kdo rád sladké) a skořici, vše uvedeme do varu a když jí máme rozvařenou a hustou, rozpustíme si lžičku škrobu v malém množství vody, vlijeme do klevely, převaříme a je zahuštěná. Po vykynutí těsta nakrájíme kusy podle ovoce, kterým budeme plnit a uděláme kulaté knedle a necháme ještě chvilku odpočinout. Zavařujeme do vařící vody a vaříme 5 minut přikryté a 5-10 minut odkryté podle velikosti(dělám je větší).Knedlíky vyndaváme na talíře a hned roztrhneme, aby vyšla pára a polijeme klevelou, čím víc, tím líp. Knedlíky se mohou dělat bez plnění, jen roztržené a polité klevelou! Ty plněné prý jsou pro požitkáře-tak asi jsme požitkáři, já je plním!!
Poznámka k receptu na Knedlíky-blbouni s klevelou: Recept dostala maminka od své maminky a teď ho mám po mamince já. Těsto se může dělat v domácí pekárně!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Knedlíky-blbouni s klevelou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 20.09.2009
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: Těsto: 500 g hrubé mouky, 1 kostka droždí(42 g), 1 vejce, 200 ml vlažného mléka, trochu cukru na kvásek, špetka soli, nějaké větší ovoce, já dala meruňky, ale nemusí se plnit. Klevela: 1 lžíce másla, 2 lžíce mléka(smetany), cukr, skořice, 1 lžička škrobu+ trochu vody, ovoce jakékoliv, nejlepší je z více druhů, já dělala z borůvek, malin, jahod, rybízu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na knedlíky-blbouni s klevelou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Knedlíky-blbouni s klevelou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Knedlíky-blbouni s klevelou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|