|
Recept na Knedlíčková zelňačka
Recept na Knedlíčková zelňačka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Knedlíčková zelňačka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g kysaného zelí 1 cibule 1 lžička sladké mleté papriky na špičku lžičky pálivé papriky 4 kuličky celého pepře 4 kuličky nového koření 2 bobkové listy 2 litry masového vývaru ½ kelímku smetany sůl, pepř, polohrubá mouka na jíšku sádlo na pánev Na knedlíčky: 1 pikantní klobása 1 rohlík 1 vejce 2 lžíce polohrubé nebo hrubé mouky hrst krájené pažitky nebo petrželky).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Knedlíčková zelňačka
Recept na Knedlíčková zelňačka: Na sádle osmahneme dozlatova cibulku, přimícháme mletou papriku, zalijeme hned vývarem. Přidáme kysané zelí a koření (bobkový list, pepř, nové koření) a vaříme do změknutí zelí – množství polévky si redukujeme podle sebe. Mezitím si nachystáme knedlíčky: Klobásu a rohlík co nejjemněji nakrájíme a smícháme s vejcem a moukou, podle chuti osolíme a opepříme (pokud je třeba) a v ruce vytvarujeme malé knedlíčky. Pokud se lepí, podsypeme trochou mouky. Na pánvi na lžíci sádla osmahneme asi 2 lžíce mouky, až začne lehce tmavnout, zmírníme plamen a vlijeme trochu polévky a za stálého míchání chviličku provaříme, aby se jíška pěkně spojila. Vlijeme do polévky, přidáme knedlíčky, vše povaříme ještě asi 7 minut, pokud je třeba, dochutíme solí. Na závěr plamen zmírníme na minimum, po částech přidáváme smetanu a chvíli prohřejeme.
Poznámka k receptu na Knedlíčková zelňačka: Inspirace: Speciál kuchyně Recept dávám s vědomím, že zelňaček je zde opravdu spousta, prošla jsem všechny, ale tato jednoduchá pouze s knedlíčky zde není. Nabízím ke zkoušce, snad bude chutnat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Knedlíčková zelňačka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 02.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 500 g kysaného zelí 1 cibule 1 lžička sladké mleté papriky na špičku lžičky pálivé papriky 4 kuličky celého pepře 4 kuličky nového koření 2 bobkové listy 2 litry masového vývaru ½ kelímku smetany sůl, pepř, polohrubá mouka na jíšku sádlo na pánev Na knedlíčky: 1 pikantní klobása 1 rohlík 1 vejce 2 lžíce polohrubé nebo hrubé mouky hrst krájené pažitky nebo petrželky)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na knedlíčková zelňačka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Knedlíčková zelňačka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Knedlíčková zelňačka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|