|
Recept na Kmínový výborný chléb z domácí pekárny
Recept na Kmínový výborný chléb z domácí pekárny je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Kmínový výborný chléb z domácí pekárny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 ml podmáslí 2 lžičky soli 1 lžíce octa 2 lžíce oleje 500 g mouky 1 balíček sušeného droždí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kmínový výborný chléb z domácí pekárny
Recept na Kmínový výborný chléb z domácí pekárny: Do pekárny nalijeme podmáslí, přidáme mouku a ostatní ingredience. Zapneme na program na pečení chleba - dle druhu pekárny který máme a jak jsme zvyklé. Pár praktických doporučení: Je dobře všechny suroviny nechat tak hodinu v jedné místnosti, aby měly stejnou teplotu. Místo sušeného droždí je možné nadrobit do těsta půlku kostky čerstvého droždí, v tom případě přidávám necelou čajovou lžičku cukru. Mouku lze použít pšeničnou hladkou, či namichat s žitnou chlebovou a grahamovou, nic se tím nepokazí. Do těsta často přidávám semínka lnu, sezamu, dýňová loupaná semínka, semínka slunečnic, fantazii se meze nekladou.
Poznámka k receptu na Kmínový výborný chléb z domácí pekárny: Pokud to stihnu, že těsto je vymícháno a vykynuto, uhladím jeho povrch rukou namočenou ve studené vodě, pokmínuji a lehce posolím. Vypadá tak potom pěkně.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kmínový výborný chléb z domácí pekárny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Roxana (Zdena Dolská)
- Datum vložení: 28.03.2013
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 350 ml podmáslí 2 lžičky soli 1 lžíce octa 2 lžíce oleje 500 g mouky 1 balíček sušeného droždí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kmínový výborný chléb z domácí pekárny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kmínový výborný chléb z domácí pekárny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kmínový výborný chléb z domácí pekárny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|