|
Recept na Klobásové pagáče
Recept na Klobásové pagáče je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Klobásové pagáče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g hladká múka 150 ml mlieko vlažné 1 KL cukru 30g čerstvé droždie 1 PL soli 120 g maslo - margarín na pečenie 1 vajce 175 g kyslá smotana 120 - 150 g suchá údená klobása, mierne pikantná 120 g bravčová masť na potretie pred pečením - 1 rozšľahané vajce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Klobásové pagáče
Recept na Klobásové pagáče: Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor, 1 lyžicu múky a droždie, necháme stáť v teple cca 30 minút. Klobásu nastrúhame na slzičkovom strúhadle alebo drobne nakrájame, príp. rozkutrujeme. Zmiešame so zmäknutou masťou. Suchá klobása sa strúha dobre, môžeme ju pred strúhaním aj zamraziť. V múke rozmiešame soľ, rukami rozmrvíme zmäknuté maslo. Pridáme kvások, rozľahané vajíčko, kyslú smotanu a spracujeme cesto. Nemiesim dlho, stačí spracovať rýchlo, prikryjeme utierkou a necháme v teple kysnúť. Keď cesto zdvojnásobí objem, vyklopíme na dosku, rozvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm. Opakom lyžice rozotrieme zmes masti a klobásy, úplne k okrajom nejdeme. Natreté cesto zrolujeme z užšej strany ako roládu (pozri foto). "Roládu" válečkom sploštíme na cca 2 cm, preložíme ľavú stranu do stredu, pravú stranu do stredu a potom "zavrieme" ako knihu. Ťažko sa to popisuje, ale podľa obrázkov je to jednoduché. Prikryjeme a zas necháme stáť asi 30 minút, ja prikrývam veľkou misou, v ktorej som miesila. Potom vyvaľkáme na cca 1,5 cm hrubý plát, ostrým nožom urobíme mriežku. Vykrajovátkom vykrajujeme okrúhle pagáče, alebo ako ja - nožom krájam na štvorce (nemám odkrojky, tie sa síce dajú spracovať, ale tie pagáče už nelístkujú potom). Pagáče ukladáme na peč. papier, necháme zas kysnúť cca 30 min. Potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme cca 17 min. pri 190 - 200 stupňoch. Zmes masti a klobásy môžeme ešte prichutiť štipľavou paprikou, čiernym korením, bude to pikantnejšie. Doporučujem naozaj použiť dobrú suchú klobásu, príp. lovečák alebo chorizo. Ak sa niekomu zdá prekladanie komplikované, môžeme si to celé zjednodušiť. Všetky suroviny zmiesiť dokopy, nechať vykysnúť, po vykysnutí vyvaľkáme, vykrajujeme a upečieme. Nebude nám však pagáčik lístkovať, pozri druhé foto - vidno lístkovanie.
Poznámka k receptu na Klobásové pagáče: magdalenka:
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klobásové pagáče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 19.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 600 g hladká múka 150 ml mlieko vlažné 1 KL cukru 30g čerstvé droždie 1 PL soli 120 g maslo - margarín na pečenie 1 vajce 175 g kyslá smotana 120 - 150 g suchá údená klobása, mierne pikantná 120 g bravčová masť na potretie pred pečením - 1 rozšľahané vajce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klobásové pagáče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klobásové pagáče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klobásové pagáče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|