Recept na Klobásky cigárového typu
Recept na Klobásky cigárového typu je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Klobásky cigárového typu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suroviny na 5 kg výrobku: 2 kg kýty 3 kg bůček koření: 10 gr. kmínu celého 10 gr. mletého černého pepře 6 gr. muškátového oříšku 10 dkg rychlosoli (pragandy) 1 KL moučkového cukru 8 - 10 m jedlého kolagenového střeva kalibru 17 - 19( samozřejmě lze použít i skopová střeva)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Klobásky cigárového typu
Recept na Klobásky cigárového typu: Kýtu a bůček pomeleme na šajbě číslo 8. Vložíme do vhodné nádoby a přidáme koření a rychlosůl a velice dobře propracujeme , až ze zhotovené koule míchaného masa se lepí na dlaň.Na narážečku dám nástavec o průměru 12 mm a nasunu střeva.Pomalým tlačením plním střeva tak, aby byly klobásky pevné, ale šly lehce tvarovat do potřebné délky. Pokud nemáte narážečku, jde použít i mlýnek s nástavci, ale je to zdlouhavá práce. Takto naplněná střeva uložím do chladu na dobu 48 hodin. Před uzením je otřu dosucha a vložím do předem vyhřáté udírny na 60 °C a udím ( bukem )cca 8-9 hodin při této teplotě.V polovině uzením přehodím tyče a po době sedmi hodin uzení ochutnám a rozhodnu se, jak ještě dlouho pokračovat. Já udil těch 9 hodin, ale už jsem přesvědčen, že těch 8 bohatě stačí s podmínkou udržování teploty v rozmezí 55 a 65 °C.
Poznámka k receptu na Klobásky cigárového typu: Pohl:Recept máte docela dobrý, ale pracný. Jen kližku bych tam nedával. Pokud chci pravé domácí, tak na kvalitě masa nešetřím.http://www.toprecepty.cz/recept/8991-domaci-klobas...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klobásky cigárového typu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pavelk (Pavel K)
- Datum vložení: 18.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Suroviny na 5 kg výrobku: 2 kg kýty 3 kg bůček koření: 10 gr. kmínu celého 10 gr. mletého černého pepře 6 gr. muškátového oříšku 10 dkg rychlosoli (pragandy) 1 KL moučkového cukru 8 - 10 m jedlého kolagenového střeva kalibru 17 - 19( samozřejmě lze použít i skopová střeva).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klobásky cigárového typu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klobásky cigárového typu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klobásky cigárového typu
|
|