|
Recept na Klatovský báč
Recept na Klatovský báč je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Klatovský báč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladké mouky 300 g brambor 1 vejce 5 dl mléka 1 kostka droždí 4 stroužky česneku 1 lžíce sádla se škvarky sůl,pepř,cukr,majoránka sádlo na vymazání pekáče.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Klatovský báč
Recept na Klatovský báč: Z trošky vlažného mléka, droždí, lžičky mouky, špetky cukru připravíme kvásek. Brambory oloupáme a najemno nastrouháme, slijeme z nich vodu a smícháme z vejcem, moukou, zbylým mlékem, sádlem ze škvarky a vzešlým kváskem. Nakonec přidáme rozetřený česnek, sůl a koření. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple 20 minut kynout, pak vlijeme na vymazaný pekáč a dáme na dalších 20 min. kynout a vložíme do vyhřáté trouby. Po 20 minutách pečení povrch potřeme sádlem a pečeme dalších cca 30 minut, dokud báč na povrchu nezezlátne.
Poznámka k receptu na Klatovský báč: přesně tak, tento pokrm pochází ze západních čech, z klatovska a nechápu proč by se měl okamžitě shazovat slovy, že je to "jen obyčejná bramborová buchta" ... i kdyby byla, nevidím důvod být negativní
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klatovský báč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lilith-Isa (Šárka)
- Datum vložení: 04.09.2011
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 500 g hladké mouky 300 g brambor 1 vejce 5 dl mléka 1 kostka droždí 4 stroužky česneku 1 lžíce sádla se škvarky sůl,pepř,cukr,majoránka sádlo na vymazání pekáče
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klatovský báč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klatovský báč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klatovský báč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|