|
Recept na Klasický ruský boršč
Recept na Klasický ruský boršč je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Klasický ruský boršč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g zelí 200 g brambory 500 g hovězí s kostí 300 g červená řepa 5 kuliček celý černý pepř 2 ks bobkový list 100 g cibule 2 lžíce rajský protlak 100 g mrkev 2 stroužky česnek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Klasický ruský boršč
Recept na Klasický ruský boršč: Ingredience jsou uvedeny na hrnec 2 - 2,5 l. Základem je správně uvařený vývar. Hovězí s kostí umyjeme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po vícenásobném vzkypění stáhneme teplotu, sebereme z vývaru pěnu. Osolíme, pak vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny. 10 - 15 minut před koncem vaření vývaru přidáme celý pepř a bobkový list. Vyjmeme maso, vývar přecedíme. Maso musí být měkké, rozebereme ho rukama na vlákna asi 2 - 3 cm dlouhé. Kousky masa vložíme zpět do vývaru a přidáme větší teplotu. Když se nechcete s masem dlouho trápit, můžete nakrájet na kostky. Nakrájíme brambory na kostky 2 x 2 cm a vložíme do vývaru. Zase po vzkypění stáhneme teplotu a necháme vařit asi 15 minut. Zelí nakrájíme na nudličky a také dáme do hrnce a zvětšíme teplotu, znovu teplotu stáhneme, když začne kypět. Necháme tak vařit na mírném ohni. Zatím co se nám brambory a zelí vaří, připravíme si na boršč ostatní zeleninu. Cibuli nakrájíme na menší kostky, mrkev a červenu řepu oškrábeme a nastrouháme. Na pánvi osmažíme cibuli dozlatova, pak přidáme mrkev. Necháme trochu osmažit. Pak přidáme nastrouhanou červenou řepu. Ještě trochu vše smažíme. Z hrnce, kde se vaří brambory se zelím, vezmeme jen vývar (asi 2 naběračky) a přidáme ho do pánve. Trochu osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, vše pečlivě promícháme a necháme dusit doměkka. Po změknutí řepy celou zápravu z pánví dáme do hrnce a zvětšíme oheň. Pozor! Po vzkypění vaříme boršč jen 2 minuty a pak hned vypneme oheň! Přidáme drcený česnek a promícháme. Boršč přikryjeme pokličkou a necháme stát asi 15 minut. Klasický ruský boršč podáváme se zakysanou smetanou, nasekaným koprem a petrželkou.
Poznámka k receptu na Klasický ruský boršč: Podle chuti můžete přidat: mletý černý pepř kopr petržel sůl
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klasický ruský boršč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 45natalie
- Datum vložení: 28.07.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 200 g zelí 200 g brambory 500 g hovězí s kostí 300 g červená řepa 5 kuliček celý černý pepř 2 ks bobkový list 100 g cibule 2 lžíce rajský protlak 100 g mrkev 2 stroužky česnek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klasický ruský boršč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klasický ruský boršč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klasický ruský boršč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|