|
Recept na Klasický jablečný štrúdl
Recept na Klasický jablečný štrúdl je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Klasický jablečný štrúdl budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Lístkové těsto (já použila babické těsto z Alberta). Cukr krupice, jablíčka asi 1kg, skořice, rozinky , strouhanka, 1 vejce, cukr moučka na pocukrování hotového štrúdlu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Klasický jablečný štrúdl
Recept na Klasický jablečný štrúdl: Těsto si rozdělíme na 4 stejně velké kousky. Na vále rozválíme jednu část těsta na placku tak dlouhou, aby nám vlezla na šířku plechu. Na rozválené těsto dáme hrst strouhanky, rozprostřeme po celé délce těsta a na ni poklademe nastrouhaná jablíčka. Na jablíčka nasypeme trošku skořice, přidáme rozinky a posypeme cukrem ...Zatočíme do nohavice a konce nohavic založíme pod štrůdl, aby šťáva z jablek nevytekla. Takhle to uděláme se všemi částmi těsta a skládáme na plech na pečící papír ...nejlépe na šířku plechu. Vlezou mi tak všechny čtyři nohavice. Rozkvedláme si v hrníčku 1 vajíčko a mašlovačkou si potřeme kadý štrúdlík. Strčíme do rozpálené trouby na cca 170st. Pečeme zhruba 30 minut do zlatavé barvy. Každá trouba peče jinak, takže hlídáme, abychom štrúdl nespálili. Po vychladnutí nakrájíme - naaranžujeme na větší talíř a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu na Klasický jablečný štrúdl: Ivusa: - Neomlouvejte se! Od všeho je tu spousta receptů. Psala jste návod a je výborný!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klasický jablečný štrúdl, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Ivusa (Ivana Lexová)
- Datum vložení: 08.04.2012
- Počet porcí: 5-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: Lístkové těsto (já použila babické těsto z Alberta). Cukr krupice, jablíčka asi 1kg, skořice, rozinky , strouhanka, 1 vejce, cukr moučka na pocukrování hotového štrúdlu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klasický jablečný štrúdl,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klasický jablečný štrúdl - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klasický jablečný štrúdl
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|