|
Recept na Klasické české rohlíky
Recept na Klasické české rohlíky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Klasické české rohlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Omládek: 100 ml vlažné vody, lžičku Sladěnky, 10 g droždí, 125 g hladké mouky Dále: 5 g cukru, 140 ml vody, 7,5 g soli (asi 1,5 lžičky), 355 g hladké mouky, 25 g tuku (dala jsem olivový olej, možné dát i margarín - ne Heru).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Klasické české rohlíky
Recept na Klasické české rohlíky: Suroviny na omládek dobře umícháme, pak v míse zakryjeme a necháme 35-45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme v teplém prostředí dobře nakynout. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na dílky a uděláme rohlíky (12 menších nebo 8-10 velkých). Na plechu, v teplém a pokud možno vlhkém prostředí (aby neokoraly) je necháme dobře nakynout a potřené vodou je upečeme ve vyhřáté troubě (210°C/10-15min) s kastrůlkem vody na dně - kvůli tvorbě páry, ve které rohlíky lépe nakynou.
Poznámka k receptu na Klasické české rohlíky: Tyto rohlíky jsou....prostě staré známé rohlíky :-)) Pomocí omládku nádherně vykynou. Nevím, jestli se v pekárnách omládek používá dodnes, spíše se to řeší přidáním chemie - tzv. zlepšujících přípravků. Tvarování rohlíků: http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro... Povídání o omládku a Sladěnce je tady: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/... Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Klasické české rohlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 14.12.2010
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Omládek: 100 ml vlažné vody, lžičku Sladěnky, 10 g droždí, 125 g hladké mouky Dále: 5 g cukru, 140 ml vody, 7,5 g soli (asi 1,5 lžičky), 355 g hladké mouky, 25 g tuku (dala jsem olivový olej, možné dát i margarín - ne Heru)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na klasické české rohlíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Klasické české rohlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Klasické české rohlíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|