|
Recept na Kisir (turecký salát)
Recept na Kisir (turecký salát) je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Kisir (turecký salát) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 ml drobného bulguru 400 ml vody 3 lžíce oleje lžíce paprikové pasty několik floků sušené feferonky (opravdu stačí jen pár) 2-3 rajčata 1/2 velké salátové okurky 2 menší kyselé okurky 2 lžíce natě hladkolisté petrželky 4-5 jarních cibulek i s natí lžíce kopru sůl pepř citronová šťáva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kisir (turecký salát)
Recept na Kisir (turecký salát): Bulgur vsypeme do mísy, zalijeme vařící vodou, promícháme a zakrytý necháme asi 15 minut stát. Aby bulgur nechládnul moc rychle, je dobré pro udržení tepla mísu obalit třeba i utěrkou nebo ručníkem. Zatím si nakrájíme nadrobno petrželku, cibulku, okurky, oloupaná rajčata a kopr. Olej na pánvi i s feferonama necháme pozvolna zahřát, než floky začnou lehce pěnit. Přidáme paprikovou pastu, promícháme a vypneme. (Olej nemusí vřít, stačí, když je jen horký.) Paprikový olej přimícháme do hotového bulguru, přidáme nakrájenou zeleninu, pepř, dosolíme a lehce ochutíme citronovou šťávou. Podáváme vychlazené.
Poznámka k receptu na Kisir (turecký salát): Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz V Turecku mi moc chutnal malinko pálivý salát z kuskusu. Tedy - tehdy jsem to na kuskus odhadovala.....doma jsem zapátrala na internetu, tabbouleh zavrhla (neměl tu správně červenou barvu) a podle fotek se dobrala až ke kisiru. Základem kisiru je drobný bulgur a jak jsem se dočetla - každá rodina ho dělá trošínku jinak. Základ je vždy stejný, proto jsem ho pak už dochutila podle toho, co jsem si pamatovala z mé porce na talíři v tureckém Side........
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kisir (turecký salát), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 02.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 200 ml drobného bulguru 400 ml vody 3 lžíce oleje lžíce paprikové pasty několik floků sušené feferonky (opravdu stačí jen pár) 2-3 rajčata 1/2 velké salátové okurky 2 menší kyselé okurky 2 lžíce natě hladkolisté petrželky 4-5 jarních cibulek i s natí lžíce kopru sůl pepř citronová šťáva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kisir (turecký salát),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kisir (turecký salát) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kisir (turecký salát)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|