|
Recept na Key lime pie - limetkový koláč
Recept na Key lime pie - limetkový koláč je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Key lime pie - limetkový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 300 g sušenek (používám obyč Anglické sušenky z Alberta, lze použít Bebe nebo obdobné suché sušenky) hrst mandlí 100 g rozpuštěného másla (popř. více - záleží na sušenkách, jak moc budou sát) 60 g cukru (já jsem dala 1/2 třtinového, 1/2 normálního) Náplň: 1 konzerva sladkého kondenzovaného mléka (Salko) 1 vejce 200 - 230 ml šťávy z limetek (cca 6 ks limetek) kůra z jedné limetky (jemně nastrouhaná, pozor bílá hmota pod kůrou je hořká) Na ozdobení: Šlehačka, tvaroh - co kdo má rád.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Key lime pie - limetkový koláč
Recept na Key lime pie - limetkový koláč: Do mixeru dáme sušenky a mandle a rozsekáme na "strouhanku". Do tohoto základu přidáme cukr, přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Vznikne nám hmota konzistence "drobenky". Tuto hmotu dáme do formy (dortové nebo na koláče), kterou jsme si předtím vymazali máslem a na dno dali pečící papír. Hmotu musíme ve formě udusat lžící, sklenkou (jak co komu vyhovuje) a vytvarujeme tam vyšší okraje. Korpus dáme péci do vyhřáté trouby na 200°C zhruba na 10 minut. Mezitím si připravíme náplň. V mixeru smícháme Salko s vejcem a poté přidáme šťávu z limetek a kůru a ještě promícháme. Náplň vylijeme na zchladlý korpus a dáme do vyhřáté trouby zhruba na 170°C asi na 20 minut. Po dvaceti minutách zkusíme špejlí píchnout do prostřed - náplň by měla být ztuhlá. Po vychladnutí dáme dortík ještě odležet do lednice. Podáváme nejlépe se šlehačkou nebo se sladkým tvarohem.
Poznámka k receptu na Key lime pie - limetkový koláč: Tento recept mi dal bratr, který se tento moučník naučil v práci a může se po něm utlouct. :) Recept jsem si trošku upravila, aby plně vyhovoval i mým chuťovým buňkám. :))) Pozor, limetek kupte vždy více! Nahrazovat chybějící limetku citrónem se totiž nevyplácí a je to pak až moc kyselé. ;D
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Key lime pie - limetkový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Evane
- Datum vložení: 23.10.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Těsto: 300 g sušenek (používám obyč Anglické sušenky z Alberta, lze použít Bebe nebo obdobné suché sušenky) hrst mandlí 100 g rozpuštěného másla (popř. více - záleží na sušenkách, jak moc budou sát) 60 g cukru (já jsem dala 1/2 třtinového, 1/2 normálního) Náplň: 1 konzerva sladkého kondenzovaného mléka (Salko) 1 vejce 200 - 230 ml šťávy z limetek (cca 6 ks limetek) kůra z jedné limetky (jemně nastrouhaná, pozor bílá hmota pod kůrou je hořká) Na ozdobení: Šlehačka, tvaroh - co kdo má rád
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na key lime pie - limetkový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Key lime pie - limetkový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Key lime pie - limetkový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|