|
Recept na Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba
Recept na Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml kefíru, 150 ml vody (nebo poměr 1:1, tj. 200 ml kefíru a 200 ml vody), lžíce olivového oleje, 1,5 lžíce dýňového jadýrka, po vrchovaté lžíci sezamu, lnu a slunečnice, 1,5 lžičky soli, lžička cukru, 120 g žitné chlebové mouky, 120 g pšeničné chlebové mouky, 270 g hladké mouky, 10-12 g droždí, 2 lžíce nakrmeného hustého kvásku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba
Recept na Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké. Navrch, na mouku dáme do jednoho rohu droždí + cukr, na protilehlou stranu kvásek a zapneme Základní program. Po druhém hlazení (před třetím kynutím) vytáhneme pomoučenou rukou háky a urovnáme povrch těsta.
Poznámka k receptu na Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba: Hotový chleba je voňavý, hodně vysoký a mimořádně lehounký. Jeden člen naší rodiny by si jej přisolil, ostatním jeho slanost stačila. Díky kvásku a žitné mouce v těstě je chleba nedrolivý a krajíce velice ohebné (nelámou se jako buchta) - viz třetí foto. Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 27.03.2010
- Počet porcí: 2 litry
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 250 ml kefíru, 150 ml vody (nebo poměr 1:1, tj. 200 ml kefíru a 200 ml vody), lžíce olivového oleje, 1,5 lžíce dýňového jadýrka, po vrchovaté lžíci sezamu, lnu a slunečnice, 1,5 lžičky soli, lžička cukru, 120 g žitné chlebové mouky, 120 g pšeničné chlebové mouky, 270 g hladké mouky, 10-12 g droždí, 2 lžíce nakrmeného hustého kvásku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kefírový kváskový čtyřzrnný chleba,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|