|
Recept na Kefírové řezy s "mňamkou"
Recept na Kefírové řezy s "mňamkou" je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Kefírové řezy s "mňamkou" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto : 1/2 litru kefíru 250g krystalového cukru 150g hladké mouky 200g polodruhé mouky 2 lžíce strouhaných /rozsekaných/ořechů 9 lžic oleje 1 vejce 1 kávová vrchovatá lžička jedlé sody 2 lžíce kakaa - přidala jsem rozinky a nastrouhanou čokoládu na vaření - být nemusí /dle chuti/ poleva : 1 čokoláda na vaření - rozpuštěná s kouskem ztuženého tuku 1 zakysaná smetana meruňková marmeláda na potření korpusu - být nemusí /dle chuti/.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kefírové řezy s "mňamkou"
Recept na Kefírové řezy s "mňamkou": V míse jsem smíchala všechny sypké ingredience, přilila jsem kefír, dala vejce, olej, ořechy, sodu /pokud chcete rozinky a čokoládu/ a zamíchala pečlivě těsto, které jsem vylila na vymazaný a vysypaný plech /na perník/ - upekla /cca 25 minut na 200 stupňů/, zkoušejte špejlí a nechala vychladnout Mezitím jsem si rozpustila tabulku čokolády a do vychladlé jsem přimíchala zakysanku - je to vynikající, ani to není poleva, spíš krém. Vychladlý korpus jsem potřela meruňkovou zavařeninou a na ní rozetřela tu čokoládovou "mňamku".
Poznámka k receptu na Kefírové řezy s "mňamkou": Recept není můj a ani nevím čí je, našla jsem ho při třídění receptů. Vyzkoušela jsem řezy, jsou výborné, proto jsem se rozhodla, že se o recept s vámi podělím. Receptů s kefírem je tu několik, ale ani v jednom není ta čokoládová "mňamka". Vyzkoušejte. ...mám nafoceno, ale přidám až bude doma syn :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kefírové řezy s "mňamkou", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: scofiq
- Datum vložení: 06.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: těsto : 1/2 litru kefíru 250g krystalového cukru 150g hladké mouky 200g polodruhé mouky 2 lžíce strouhaných /rozsekaných/ořechů 9 lžic oleje 1 vejce 1 kávová vrchovatá lžička jedlé sody 2 lžíce kakaa - přidala jsem rozinky a nastrouhanou čokoládu na vaření - být nemusí /dle chuti/ poleva : 1 čokoláda na vaření - rozpuštěná s kouskem ztuženého tuku 1 zakysaná smetana meruňková marmeláda na potření korpusu - být nemusí /dle chuti/
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kefírové řezy s "mňamkou",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kefírové řezy s "mňamkou" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kefírové řezy s "mňamkou"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|