|
Recept na Kefírová nepečená mlska
Recept na Kefírová nepečená mlska je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené.
K přípravě Kefírová nepečená mlska budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g scezených kostek kompotovaného ananasu 350 g kefíru/používám domácí výroby 50 ml mléka 10 g želatiny v prášku/1 balíček 1 slabá lžíce moučkového cukru/lze vynechat 1 tyčinka Margot/použila jsem s kokosovou příchutí trochu oleje na vymazání tvořítek/formiček,misek kousek Margotky a pár kostek ananasu na ozdobení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kefírová nepečená mlska
Recept na Kefírová nepečená mlska: V kastrůlku si ohřejeme mléko, vsypeme želatinu, metličkou promícháme a necháme chvíli nabobtnat. Mezitím odebereme stranou na pozdější dozdobení pár kousků ananasu a zbytek v hlubší nádobce ponorným mixérem rozmixujeme. Můžeme úplně dohladka, nebo můžeme nechat hrubší kousky. K ananasové hmotě přidáme kefír, pokud budeme sladit, tak i cukr a již jen metličkou dobře prošleháme. Na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme Margotku. Pokud ji máme uskladněnou při pokojové teplotě, dělá při strouhání hezké slzičky. Pokud ji dáme na chvíli do mrazáku, bude se strouhat lépe, ale bude hodně nadrobená. K ananasu a kefíru přidáme nastrouhanou Margotku a rozpuštěnou želatinu, kterou ještě před přilitím v kastrůlku trochu prošleháme ode dna. Vše znova metličkou promícháme a plníme do připravených tvořítek, které si předem lehce vymažeme olejem, pro snadnější vyklápění. Dáme nejlépe přes noc do lednice uležet, poté dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie a mlsáme.
Poznámka k receptu na Kefírová nepečená mlska: Nějak mi přebýval kefír a zůstalo mi hodně ananasu z plechovky, kterou jsem načala, když jsem potřebovala kousek pod maso. Bylo to velké balení, něco kolem 560g. Tak to nenechám zkazit, že jo:-) Mému zlatému mlsounovi jsem uzmula ze zásob Margotku-jéje, to bylo řečí ( stejně si je křečkuje v krabici). Ale druhý den ani nedutal, jak mlsal:-) Samo sebou jde použít různé ovoce podle sezony, nebo mražené, či kompotované. Pro Váš větší výběr přidávám 2 podobné kefírové mlsky.Nechejte si chutnat!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kefírová nepečená mlska, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 23.08.2013
- Počet porcí: 7ks silikonových formiček na muffiny+1 menší miska
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
- Suroviny: 400 g scezených kostek kompotovaného ananasu 350 g kefíru/používám domácí výroby 50 ml mléka 10 g želatiny v prášku/1 balíček 1 slabá lžíce moučkového cukru/lze vynechat 1 tyčinka Margot/použila jsem s kokosovou příchutí trochu oleje na vymazání tvořítek/formiček,misek kousek Margotky a pár kostek ananasu na ozdobení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kefírová nepečená mlska,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kefírová nepečená mlska - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kefírová nepečená mlska
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|