Recept na Kedlubňáčci
Recept na Kedlubňáčci je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Kedlubňáčci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 větší kedlubny 2-3 brambory 150g uzeného masa 1 vejce 2 lžíce hladké mouky 3-4 stružky česneku 1/2 lžičky soli špetka pepře olej na smažení podle potřeby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kedlubňáčci
Recept na Kedlubňáčci: Kedlubny zbavíme listů a oloupeme tuhou slupku. Brambory očistíme a také oloupeme. Připravenou zeleninu nakrájíme na hrubo. Uzené maso můžeme nakrájet velmi ostrým nožem na malé kousky nebo ho také nastrouháme. Všechny suroviny dáme do větší misky a přidáme celé vejce, sůl, pepř a utřený česnek. Pořádně promícháme. Na závěr zahustíme hladkou moukou. Do směsi můžeme přidat i čerstvě nasekané bylinky, na jaře např.: mladé lístky kopřivy. Kedlubňáčci tak budou pikantnější. V pánvi rozehřejeme vrstvičku oleje (olej můžeme zaměnit sádlem) a lžící nabíráme směs kterou klademe do rozpáleného tuku.Ihned lehce rozplácneme. Smažíme při mírné teplotě z obou ztran dozlatova. Po usmažení placky klademe na talíř s ubrouskem který obsahuje přebytečný tuk. Podáváme samotné, s tatarskou omáčkou nebo se syrovou zeleninou.
Poznámka k receptu na Kedlubňáčci: Tajaja: Děkuji za fotečku
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kedlubňáčci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: micheele
- Datum vložení: 19.01.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 4 větší kedlubny 2-3 brambory 150g uzeného masa 1 vejce 2 lžíce hladké mouky 3-4 stružky česneku 1/2 lžičky soli špetka pepře olej na smažení podle potřeby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kedlubňáčci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kedlubňáčci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kedlubňáčci
|
|