|
Recept na Kaštanové pyré
Recept na Kaštanové pyré je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Kaštanové pyré budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
jedlé gaštany - kaštany voda práškový cukor (na 1 kg masy asi 120-150g) maslo (100g na 1 kg masy) šľahačka - mlieko (asi 100 ml na 1 kg masy -aké husté pyré chceme mať - podľa toho) vanilkový cukor rum štipka soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kaštanové pyré
Recept na Kaštanové pyré: Jedlé gaštany - pekné a veľké - dáme variť do vody, varíme 30 - 40 minút. Potom ešte teplé šúpeme z oboch vrstiev. Pracujeme s horúcimi, teplými gaštanmi, z vychladnutých hlavne vnútorná šupa ide dolu veľmi ťažko. Ak nám vychladnú, zas ich vo vode zohrejeme. Očistené gaštany zomelieme na mlynčeku na mäso, príp. použijeme robot. Masu ochutíme štipkou soli a pridávame maslo, cukor, šľahačku alebo mlieko, vanilkový cukor, rum. Všetko podľa chuti, príp. podľa toho, na aký účel pyré chceme použiť (hustota). Necháme odstáť v chladničke. Slané - napr. plnka do moriaka. Sladké - palacinky, rolády, šatôčky z lístkového cesta, rôzne nepečené múčniky, torty. Chutné je pyré samotné s kopčekom čerstvo ušľahanej šľahačky, vtedy pyré pretláčame cez lis na zemiaky.
Poznámka k receptu na Kaštanové pyré: Niekto pripravuje pyré s cukrovým rozvarom - použije miesto mlieka, šľahačky. Príprava gyštanového pyré je náročná na čas aj na nervy, pridávam pre tých, čo majú zdroj, prípadne ako zaujímavosť. U nás ho je bežne dostať v obchodoch, takže o jeho prípravu sa ani nepokúšam.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kaštanové pyré, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 19.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: jedlé gaštany - kaštany voda práškový cukor (na 1 kg masy asi 120-150g) maslo (100g na 1 kg masy) šľahačka - mlieko (asi 100 ml na 1 kg masy -aké husté pyré chceme mať - podľa toho) vanilkový cukor rum štipka soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kaštanové pyré,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kaštanové pyré - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kaštanové pyré
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|