|
Recept na Kaštanová roláda od baronky Lili
Recept na Kaštanová roláda od baronky Lili je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Kaštanová roláda od baronky Lili budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g kaštanové pyré 120 g masla trochu rumu na krém: 3 vajcia 120 g práškového cukru 100 g horkej čokolády 120 až 150 g masla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kaštanová roláda od baronky Lili
Recept na Kaštanová roláda od baronky Lili: Rozmrazené gaštanové pyré dobre premiešame s maslom a rumom, necháme v chladničke. Krém: Nad parou miešame vajcia s cukrom, po chvíli pridáme polámanú čokoládu, vytrvalo miešame do zhustnutia. Po vychladnutí vymiešame so zmäknutým maslom hladký krém. Čistú utierku (bez aviváže!) namočíme do studenej vody, dobre vyžmýkame, prestrieme na dosku a rovnomerne na ňu roztlačíme gaštanovú masu do obdĺžnika na hrúbku asi 0,5 cm. Určite sa dá použiť aj potravinárska fólia. Nanesieme krém a pomocou utierky zrolujeme, opatrne preložíme na podnos a dáme do chladničky stuhnúť. Podávame so šľahačkou.
Poznámka k receptu na Kaštanová roláda od baronky Lili: Recept pochádza z mojich výstrižkov - z nejakého časopisu, kde je autorka uvedená p. Edita Chrenková z Bratislavy. Roládu sa naučila v rodine barónky Lili Majthényiovej - Szentiványiovej z Nových Zámkov. (Voľný prepis.) Roky sa chystám recept vyskúšať, žiaľ, stále k tomu nedošlo, vyzerá však veľmi dôveryhodne a sľubne, preto vám ho ponúkam. Je sezóna gaštanov a gaštanové pyré býva bežne dostať.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kaštanová roláda od baronky Lili, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: magdalenka
- Datum vložení: 11.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: 500 g kaštanové pyré 120 g masla trochu rumu na krém: 3 vajcia 120 g práškového cukru 100 g horkej čokolády 120 až 150 g masla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kaštanová roláda od baronky lili,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kaštanová roláda od baronky Lili - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kaštanová roláda od baronky Lili
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|