|
Recept na Karamelový větrník na plech
Recept na Karamelový větrník na plech je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Karamelový větrník na plech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na odpalované těsto: 750ml vody 230g másla 230g hladké mouky špetku soli 8 vajec Na karamelovou náplň: 750ml mléka 2 karamelové pudinky cukr moučka dle chuti 1 celé máslo ( 250g) + 2 x 250ml smetany na šlehání 2 ztužovače cukr dle chuti Na karamelovou polevu: 250g cukru krupice 250ml smetany na šlehání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karamelový větrník na plech
Recept na Karamelový větrník na plech: Vodu rozehřejeme s máslem a solí, pak najednou přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se těsto nelepí na vařečku ani na hrnec (mě to trvalo zhruba 10 minut).Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom vajíčka, každé řádně vymícháme a až pak dáme další. Na dva plechy dáme pečící papír a naneseme těsto rozdělené na poloviny. Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Prvních 15minut troubu vůbec neotvíráme, bubliny by splaskly. Pečeme asi 30-40 minut. Je však třeba, aby povrch byl na dotek křupavější, protože jak chladne, trochu změkne. Uvaříme 2 karamelové pudinky v 750ml mléka a necháme vychladnout. Pak vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a postupně přidáváme uvařený zchladlý pudink. Dosladíme dle chuti. Vyšleháme dotuha šlehačku se ztužovači a cukrem. Na první plát naneseme karamelovou náplň a na ni rozetřeme ušlehanou šlehačku. Přiklopíme druhý plát a povrch polijeme karamelovou polevou. Poleva: Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit. Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, vzkypí to! Vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí(když to bude hodně husté,přilijte ještě trochu horké smetany). Ihned nalijte na větrník a dejte chladit do lednice.
Poznámka k receptu na Karamelový větrník na plech: Recept jsem si propůjčila ze stránek facebooku, kde koluje již delší dobu. Miluji větrníky a tak jsem prostě neodolala a zkusila. Není to sice žádná cukrářská nádhera v mém podání, ovšem ta chuť ...hm, ta chuť :-)))) Neodolala jsem a zakrojila bez odležení. Moje recepty najdete také na stránkách http://www.pazitka.cz/kucharky/andrea-motlikova/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karamelový větrník na plech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 11.01.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Na odpalované těsto: 750ml vody 230g másla 230g hladké mouky špetku soli 8 vajec Na karamelovou náplň: 750ml mléka 2 karamelové pudinky cukr moučka dle chuti 1 celé máslo ( 250g) + 2 x 250ml smetany na šlehání 2 ztužovače cukr dle chuti Na karamelovou polevu: 250g cukru krupice 250ml smetany na šlehání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karamelový větrník na plech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karamelový větrník na plech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karamelový větrník na plech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|