|
Recept na Karamelové zelí
Recept na Karamelové zelí je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Karamelové zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
zelí hlávkové, kysané nebo sterilované, cibule, olej nebo sádlo, uzená slanina, kmín, sůl, cukr krupice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karamelové zelí
Recept na Karamelové zelí: Hlávkové zelí jemně nakrájíme nebo nakrouháme, z kysaného zelí sleji nálev, ale neproplachuji vodou. Na sádle nebo oleji nechám rozškvařit slaninu nakrájenou na kostičky, pak přidám pokrájenou cibuli. Nikdy nedávejte obráceně, cibule pouští šťávu. Až je cibule osmažená dosklovita, přidám 1 velkou lžíci cukru krupice a chvilku karamelizuji. Pak podleji vodou a do tohoto základu dám zelí. Přidám drcený kmín, sůl a podusím do měkka. Zahustit můžete čím jste zvyklí, zásmažkou, jíškou,strouhaným bramborem nebo jíškou instantní. Sladké zelí dochucuji octem. V konečné fázi přidám několik lžic šťávy z výpeku. Dělám tak i zelí z cukety, jen ji předtím nechám vypotit, aby v ní nebylo tolik vody.
Poznámka k receptu na Karamelové zelí: K české klasice přeji všem dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karamelové zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 23.02.2010
- Počet porcí: 2 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: zelí hlávkové, kysané nebo sterilované, cibule, olej nebo sádlo, uzená slanina, kmín, sůl, cukr krupice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karamelové zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karamelové zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karamelové zelí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|