|
Recept na Karamelové větrníky
Recept na Karamelové větrníky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Karamelové větrníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Odpalované těsto: 8 vajíček 250 ml vody 100g másla špetka soli 1-2 lžíce vanilkového cukru 250 g hladké mouky na špičku nože kypř. prášku Karamelový krém: 100g cukru krupice 350ml smetany ( ke šlehání) 40g vanilkového pudinkového prášku 50g cukru moučka 1 žloutek 200 g másla 1/2 vanilkového cukru Šlehačka: 400 ml smetany ( ke šlehání) ztužovač.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karamelové větrníky
Recept na Karamelové větrníky: Do hrnce dáme vodu s máslem, solí a van. cukrem a přivedeme k varu. Najednou vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se utvoří z těsta koule a nelepí se na stěny. Těsto necháme zchladnout a poté do něj postupně vmícháváme vajíčka a kypř. prášek. Těsto naplníme do cukrářských sáčků a stříkáme na plech kolečka. Začínáme od kraje směrem ke středu. Pečeme v předehřáté troubě cca 15-20 min zhruba při 220°C. TROUBU NESMÍME OTEVÍRAT!. Když větrníčky vyndáme - jsou zlatavé - rychle je propíchneme, jinak nám klesnou. Ještě teplé je prořezáváme. Karamelový krém: Krupicový cukr roztavíme na zlatočervený karamel, zalijeme 2 dl smetany a za stálého míchání rozvaříme. - Pozor, může prskat, vzkypět - karamel vám ihned ztvrdne, ale teplem se zase skoro všechen rozpustí. Pokud zbyde ztvrdlý kousek, tak ho vyndáme. V hrnci rozmícháme ve zbylé smetaně pudinkový prášek a žloutek, přelijeme karamelem se smetanou a za stálého míchání uvedeme do varu. Povaříme 2 minuty, sejmeme z plotýnky a za častého míchání necháme vychladnout. Krém našleháme (ručním mixérem), přidáme moučkový cukr, potom po částech změklé máslo a vanilkový cukr. Ušleháme lehký krém. Naplníme si tento krém do cukr. sáčku a stříkáme do rozřízlých vychladlých větrníků. Na tento krém ještě nastříkáme ušlehanou šlehačku a přiklopíme. Na povrchu pocukrujeme nebo jak kdo má rád třeba polít čokoládou.
Poznámka k receptu na Karamelové větrníky: Pekla jsem je a jsou výborné,uděluji
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karamelové větrníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Montanka
- Datum vložení: 16.04.2010
- Počet porcí: cca 54 ks o průměru 4-5 cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Odpalované těsto: 8 vajíček 250 ml vody 100g másla špetka soli 1-2 lžíce vanilkového cukru 250 g hladké mouky na špičku nože kypř. prášku Karamelový krém: 100g cukru krupice 350ml smetany ( ke šlehání) 40g vanilkového pudinkového prášku 50g cukru moučka 1 žloutek 200 g másla 1/2 vanilkového cukru Šlehačka: 400 ml smetany ( ke šlehání) ztužovač
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karamelové větrníky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karamelové větrníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karamelové větrníky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|