RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Karamelové větrníky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Karamelové větrníky, recepty Karamelové větrníky, Karamelové, větrníky


Recept na Karamelové větrníky

Recept na Karamelové větrníky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Karamelové větrníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Odpalované těsto: 8 vajíček 250 ml vody 100g másla špetka soli 1-2 lžíce vanilkového cukru 250 g hladké mouky na špičku nože kypř. prášku Karamelový krém: 100g cukru krupice 350ml smetany ( ke šlehání) 40g vanilkového pudinkového prášku 50g cukru moučka 1 žloutek 200 g másla 1/2 vanilkového cukru Šlehačka: 400 ml smetany ( ke šlehání) ztužovač.

Karamelové větrníky
Zvětšit obrázek

Recept na Karamelové větrníky

Recept na Karamelové větrníky:
Do hrnce dáme vodu s máslem, solí a van. cukrem a přivedeme k varu. Najednou vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se utvoří z těsta koule a nelepí se na stěny. Těsto necháme zchladnout a poté do něj postupně vmícháváme vajíčka a kypř. prášek. Těsto naplníme do cukrářských sáčků a stříkáme na plech kolečka. Začínáme od kraje směrem ke středu. Pečeme v předehřáté troubě cca 15-20 min zhruba při 220°C. TROUBU NESMÍME OTEVÍRAT!. Když větrníčky vyndáme - jsou zlatavé - rychle je propíchneme, jinak nám klesnou. Ještě teplé je prořezáváme. Karamelový krém: Krupicový cukr roztavíme na zlatočervený karamel, zalijeme 2 dl smetany a za stálého míchání rozvaříme. - Pozor, může prskat, vzkypět - karamel vám ihned ztvrdne, ale teplem se zase skoro všechen rozpustí. Pokud zbyde ztvrdlý kousek, tak ho vyndáme. V hrnci rozmícháme ve zbylé smetaně pudinkový prášek a žloutek, přelijeme karamelem se smetanou a za stálého míchání uvedeme do varu. Povaříme 2 minuty, sejmeme z plotýnky a za častého míchání necháme vychladnout. Krém našleháme (ručním mixérem), přidáme moučkový cukr, potom po částech změklé máslo a vanilkový cukr. Ušleháme lehký krém. Naplníme si tento krém do cukr. sáčku a stříkáme do rozřízlých vychladlých větrníků. Na tento krém ještě nastříkáme ušlehanou šlehačku a přiklopíme. Na povrchu pocukrujeme nebo jak kdo má rád třeba polít čokoládou.

Poznámka k receptu na Karamelové větrníky:
Pekla jsem je a jsou výborné,uděluji

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karamelové větrníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Montanka
  • Datum vložení: 16.04.2010
  • Počet porcí: cca 54 ks o průměru 4-5 cm
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: Odpalované těsto: 8 vajíček 250 ml vody 100g másla špetka soli 1-2 lžíce vanilkového cukru 250 g hladké mouky na špičku nože kypř. prášku Karamelový krém: 100g cukru krupice 350ml smetany ( ke šlehání) 40g vanilkového pudinkového prášku 50g cukru moučka 1 žloutek 200 g másla 1/2 vanilkového cukru Šlehačka: 400 ml smetany ( ke šlehání) ztužovač
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karamelové větrníky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karamelové větrníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karamelové větrníky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist