|
Recept na Karamelizované kysané zelí podle Oldy
Recept na Karamelizované kysané zelí podle Oldy je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Karamelizované kysané zelí podle Oldy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g kysaného zelí 2 cibule 3 lžíce cukru krystal 4 lžíce oleje silný masový vývar 2 lžíce hladké mouky 1 lžička kmínu sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karamelizované kysané zelí podle Oldy
Recept na Karamelizované kysané zelí podle Oldy: Zelí scedíme, propláchneme a vymačkáme téměř dosucha. Do kastrolu nasypeme cukr, necháme ho rozpustit a zhnědnout. Přidáme olej, promícháme a nasypeme nasekanou cibuli. Mícháme asi deset minut, až cibule získá zlatou barvu. Pokud se nám stalo, že někde cukr zhrudkovatěl, tak v této fázi by se měl zcela roztavit. Přilijeme trochu horkého vývaru, přidáme zelí, kmín, trochu soli, promícháme a za občasného míchnutí necháme vývar vydusit. Tento postup ještě opakujeme a poté zasypeme hladkou moukou a prosmahneme. Opět zalijeme vývarem a na mírné teplotě dusíme cca 15 minut do požadované konzistence. K závěrečnému dochucení by měla stačit již jen sůl.
Poznámka k receptu na Karamelizované kysané zelí podle Oldy: Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na karamelové zelí, ale tento postup jsem neobjevila. Pokud jsem se zmýlila, recept odstraním. Recept pochází ze stránek Labužník, kde ho uveřejnil uživatel Olda. Za čas, po který recept vařím, jsem ho částečně upravila podle našich chutí a výsledek předkládám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karamelizované kysané zelí podle Oldy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 26.12.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 500 g kysaného zelí 2 cibule 3 lžíce cukru krystal 4 lžíce oleje silný masový vývar 2 lžíce hladké mouky 1 lžička kmínu sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karamelizované kysané zelí podle oldy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karamelizované kysané zelí podle Oldy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karamelizované kysané zelí podle Oldy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|