|
Recept na Karamel
Recept na Karamel je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně.
K přípravě Karamel budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g cukr krystal (krupice) 200 g smetany na šlehání 30% 125 g másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Karamel
Recept na Karamel: Do vyššího hrnce nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat, já ho sem tam zamíchám, ať se nepřipálí a občas stáhnu z plotny a míchám mimo. Do zkaramelizovaného cukru přidáme máslo a pořád mícháme, až se máslo rozpustí. Přilejeme smetanu, začne bublat (cukr se srazí a ztvrdne, dávat pozor na opaření) a za stálého míchání rozvaříme. Zkaramelizovaný cukr se rozpustí a vznikne řídká omáčka. Omáčku přecedíme přes drátěný cedník do sklenice (se šroubovacím uzávěrem) a necháme vychladnout. Karamel po ztuhnutí má konzistenci husté omáčky. Sklenici s vychladlým karamelem uzavřeme víčkem a dáme do lednice. Podle potřeby odebíráme. Použití karamelu: 1.Na přípravu polevy. 2.Do různých krémů zašlehat 2-3 polévkové lžíce- karamel musí mít pokojovou teplotu, nezašlehávat přímo z lednice. 3.Na polití palačinek, na šlehačkové poháry, atd-krátce ohřát ve vodní lázni nebo mikrovlnce.
Poznámka k receptu na Karamel: Foto postup zde: zhttp://www.toprecepty.sk/recept/1319-karamel/ Recept mám od kamarádky. Do hrnce ve kterém jsme karamel vařili nalejeme vodu a necháme odmočit, hrnec bude jak nový.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karamel, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: eva hubova
- Datum vložení: 25.12.2010
- Počet porcí: 1 sklenice-350 ml
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně
- Suroviny: 300 g cukr krystal (krupice) 200 g smetany na šlehání 30% 125 g másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karamel,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karamel - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karamel
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|