|
Recept na Kapustový – kelový bochník
Recept na Kapustový – kelový bochník je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Kapustový – kelový bochník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 menší kel – kapusta, 1 stredná cibuľa - červená, 3 väčšie huby - použil som „Pôvabnicu Fialovu“, 1 velká mrkva, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 250 g vareného údeného mäsa, 3 čajové šálky uvarenej ryže, 3 celé vajcia, petržlenová vňať, 1 kocka zeleninového bujónu a srtúhanka-prézle podľa potreby, ľubovoľné ochucovadlo ((oregáno, tymian, materina dúška, zmes na pizzu alebo aj divinu).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kapustový – kelový bochník
Recept na Kapustový – kelový bochník: Kapustu-kel dáme do variacej sa vody a po 5 minútach zchladíme studenou vodou. Bokom ponecháme asi 8 vonkajších listov a po odstránení hlúbika nakrájame na rezančeky. Na oleji zpeníme cibuľu a pridáme kel, mrkvu narezanú na špalky, nakrájané huby a posolenú zmes necháme dusiť do odparenia vody (20 minút ??). Do strednej misky vložíme uvařenu ryžu, na kocky nakrájané udené mäso, roztlačený cesnak, udusenú zmes (náš výtvor), nasekanú petržlenovú vňať a po schladnutí našlahané vajíčka. Zmes premiešame, dosolíme, dokořeníme, pridáme ľubovolné dochucovadlo – pridal som „zmes na pizzu“ a domiečame strúhankou, by to nebolo riedke. Väčší cedník-sitko vysteleme utierkou a obložíme do kola odloženými kapustovými-kelovými listami (dá rozum, že stopkami hore) a naplníme namiešanou zmesou. Rohy utierky spolu krížom zaviažeme. Zaviazanú kapustu-kel vložíme do vriacej sa vody, do ktorej sme pridali kocku bujónu a varíme cca 75 minút. Potom vybereme, necháme odkvapkať a možné je podávať bochník s parenou viedenskou knedľou a paradajkovou-rajčiakovou omáčkou (ja si dávam kôprovku s cesnakom – ni kysewú).
Poznámka k receptu na Kapustový – kelový bochník: Recept som vypísal zo stolového kalendára a dávam do prísad to čo ma napadne, a dá sa vajíčkami spojiť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapustový – kelový bochník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: smukoo (Richard Emanuel Vančo)
- Datum vložení: 11.01.2010
- Počet porcí: 8 - 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 menší kel – kapusta, 1 stredná cibuľa - červená, 3 väčšie huby - použil som „Pôvabnicu Fialovu“, 1 velká mrkva, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 250 g vareného údeného mäsa, 3 čajové šálky uvarenej ryže, 3 celé vajcia, petržlenová vňať, 1 kocka zeleninového bujónu a srtúhanka-prézle podľa potreby, ľubovoľné ochucovadlo ((oregáno, tymian, materina dúška, zmes na pizzu alebo aj divinu)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapustový – kelový bochník,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapustový – kelový bochník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapustový – kelový bochník
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|