|
Recept na Kapustový bochník
Recept na Kapustový bochník je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Kapustový bochník budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 malá hlávka kelu ( česky kapusty ), 1 cibuľa, 100 g údenej slaniny, 1 hrsť sušených húb, mletá rasca ( kmín ), soľ, mleté čierne korenie 1 hrnček ryže 2 vajcia, 100 g hrášku, 100 g kukurice, 100 g hrubo nastrúhaného syra.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kapustový bochník
Recept na Kapustový bochník: Huby namočíme do vody ( tak, aby boli zakryté ). Ryžu klasicky udusíme, len s trochou soli. Vrchné listy kelu oberieme a obvaríme vo vode tak, aby zmäkli ( listov toľko, aby sme mali na vystlanie formy + zakrytie ). Necháme dobre odkvapkať. Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme. Pridáme narezanú cibuľu a orestujeme. Vložíme na jemné rezance narezanú polovicu kelu ( druhú použijeme inak ), namočené a nasekané huby aj s vodou, v ktorej sa namáčali, ochutíme rascou, osolíme a dusíme asi 15 min. Nepodlievame, aby nebolo veľa tekutiny. Do uduseného kelu vmiešame ryžu, zakryjeme a necháme všetko vychladnúť Oyže by malo byť asi toľko, koľko kelu ). Potom pridáme kukuricu, hrášok, vajíčka, strúhaný syr, podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Hranatú formu vyložíme listami tak, aby časť z nich vyčnievala nad okraj formy. Masu jemne natlačíme do formy a zarovnáme. Preložíme vyčnievajúce časti listov cez masu a prikryjeme ďalším listom. Pečieme zakryté alobalom pri 180°C asi 45min. Necháme 10 min vo forme, potom vyklopíme. Narežeme na rezy asi 1,5 cm hrubé. Podávame teplé s pečenými zemiakmi ( tie nemusia byť vôbec ) a zeleninou, ale chutné je to aj studené so zeleninovým šalátom.
Poznámka k receptu na Kapustový bochník: Terezko to by mi moc chutnalo s rýží i s kroupami, super rcp
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapustový bochník, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 30.01.2014
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 malá hlávka kelu ( česky kapusty ), 1 cibuľa, 100 g údenej slaniny, 1 hrsť sušených húb, mletá rasca ( kmín ), soľ, mleté čierne korenie 1 hrnček ryže 2 vajcia, 100 g hrášku, 100 g kukurice, 100 g hrubo nastrúhaného syra
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapustový bochník,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapustový bochník - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapustový bochník
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|