|
Recept na Kapustovo-bulgurové placičky
Recept na Kapustovo-bulgurové placičky je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Kapustovo-bulgurové placičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g mražené sekané kapusty 1 hrnek bulguru (250ml) 1 zeleninový bujon 300ml vody 3 stroužky česneku 1 cibule olivový olej 1/2 lžičky muškátového květu sůl strouhánka 4 vejce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kapustovo-bulgurové placičky
Recept na Kapustovo-bulgurové placičky: Kapustu necháme rozmrazit a přebytečnou vodu vymačkáme. Bulgur povaříme ve vodě s bujonem doměkka, vodu necháme vsáknout. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na troše oleje. V míse smícháme kapustu, povařený bulgur, osmaženou cibuli, utřený česnek, vejce, muškát a sůl, zahustíme strouhánkou, aby se daly tvarovat placičky. Na plech vyložený pečicím papírem klademe vedle sebe placičky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C na 30min.
Poznámka k receptu na Kapustovo-bulgurové placičky: pro neznalce něco od tety Wiki: Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů. Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce. Bulgur je již předvařený (na rozdíl od jednoduše drcené pšenice označované jako šrot), a to usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování. Nejznámější uplatnění bulguru je v libanonském salátu tabouli, ale dá se využít také v řadě zeleninových nebo masitých jídel (pilaf, falafel, kibbeh). V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům. Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapustovo-bulgurové placičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 18.07.2012
- Počet porcí: 16ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 500g mražené sekané kapusty 1 hrnek bulguru (250ml) 1 zeleninový bujon 300ml vody 3 stroužky česneku 1 cibule olivový olej 1/2 lžičky muškátového květu sůl strouhánka 4 vejce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapustovo-bulgurové placičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapustovo-bulgurové placičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapustovo-bulgurové placičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|