|
Recept na Kanellbular - Skořicoví šneci
Recept na Kanellbular - Skořicoví šneci je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo - kynuté.
K přípravě Kanellbular - Skořicoví šneci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 250 ml mléka 2 lžičky cukru moučka 25g kvasnic 400g hladké mouky 1/2 lžičky soli 60g rozpuštěného (ale ne horkého!) másla 2 lžíce cukru moučka Náplň: Na každý obdélník po jedné dávce: 50g změklého másla 3 lžíce tmavého hnědého nebo obyčejného cukru krystal 1,5 lžičky skořice 1 vejce na potření a perlový cukr nebo krystal na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kanellbular - Skořicoví šneci
Recept na Kanellbular - Skořicoví šneci: Postup: V míse smícháme mléko se dvěmi lžičkami moučkového cukru, kvasnicemi a necháme stát 15 min. Navážíme mouku se 2 lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojitého objemu. Až je těsto nakynuté, rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme v obdélník, na který rozetřeme 50g rozteklého másla (tak aby šlo rozetírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí. Plát srolujeme a krájíme na kousky tlusté 2,5cm. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě tak 30minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalem nebo perličkovým cukrem. (Já jej neměl, tak jsem volil krystal) Troubu předehřát na 220 stupňů – horkovzduch. Pečeme 7-10 minut A upečené necháme zchladnout na mřížce.
Poznámka k receptu na Kanellbular - Skořicoví šneci: Měl jsem velkou chuť na skořicové šneky které prodávají v IKEA, a tak jsem se pustil do díla. Tento receptík jsem na topreceptech nenašel, tak doufám, že budu první kdo ho tu má :) Když budete kuchtit tak jako já, budete odměněni jedinečným gastro zážitkem. Děti se budou olizovat až za ušima a budo chtít ještě. U nás doma se po nich jen zaprášilo. Byly krásně křehké a nadýchané. Přeju všem dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kanellbular - Skořicoví šneci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Neelix
- Datum vložení: 11.05.2013
- Počet porcí: 30
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Kynuté
- Suroviny: Těsto: 250 ml mléka 2 lžičky cukru moučka 25g kvasnic 400g hladké mouky 1/2 lžičky soli 60g rozpuštěného (ale ne horkého!) másla 2 lžíce cukru moučka Náplň: Na každý obdélník po jedné dávce: 50g změklého másla 3 lžíce tmavého hnědého nebo obyčejného cukru krystal 1,5 lžičky skořice 1 vejce na potření a perlový cukr nebo krystal na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kanellbular - skořicoví šneci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kanellbular - Skořicoví šneci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kanellbular - Skořicoví šneci
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|