|
Recept na Kančí roláda s masovou fáší
Recept na Kančí roláda s masovou fáší je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Kančí roláda s masovou fáší budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
( nebudu udávat gramáže, je to na velikosti masa a chuti každého ) kančí žebra pikantní klobásky lesní houby kousek slaniny 1 vejce kousek másla čerstvý tymián pepř ( použila jsem nadrcený červený ) sůl dále: kořenová zelenina ( mrkev, celer, petržel ) cibule nové koření, celý pepř, jalovec, bobkový list šípková zavařenina silný vývar, který připravíme pomalým vařením žeber a zeleniny olej sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kančí roláda s masovou fáší
Recept na Kančí roláda s masovou fáší: Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát. Uložíme do lednice. Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme na menší kusy a vložíme do studené vody spolu se zeleninou a kořením, které do vývaru přidáváme. Osolíme a necháme na mírném ohni probublávat několik hodin. Já jsem vývar a následně i roládu připravovala v pomalém hrnci. Vývar na stupeň I. 8.5 hodiny. Druhý den začneme s roládou. Maso z uvařených žeber ve vývaru obereme a najemno umeleme s kouskem slaniny. Pokud je potřeba trochu přisolíme. Přidáme vejce, otrhané lístky tymiánu, drcený pepř a kousek másla. Plát masa z obou stran dostatečně osolíme a opepříme, potřeme masovou fáší, poházíme kousky hub a poklademe klobáskami . Pevně svineme ( pohlídáme si, abychom rolovali ve směru vláken, aby se roláda pak krájela přes ) a zpevníme provázkem. Já mám pomalý hrnec s kameninovou nádobou vhodnou na sporák, takže vše jsem připravovala rovnou v něm. Maso opečeme na oleji ze všech stran, vyjmeme, na oleji orestujeme cibuli, pak přidáme nastrouhanou zeleninu a koření a ještě chvilku restujeme. Já jsem přihodila i zbytek pokrájených hub. Vrátíme zpět maso, podlijeme připraveným vývarem, přiklopíme a dusíme. Já zapnula hrnec na stupeň II. a maso dusíla 3 hodiny. Mezitím jsem ho několikrát obrátila. Maso vyjmeme, zbavíme provázku a uchováme v teple. Štávu propasírujeme, případně ještě rozmixujeme a dochutíme šípkovou zavařeninou. Část vývaru při podlévání můžeme nahradit červeným vínem.
Poznámka k receptu na Kančí roláda s masovou fáší: Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kančí roláda s masovou fáší, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 06.02.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: ( nebudu udávat gramáže, je to na velikosti masa a chuti každého ) kančí žebra pikantní klobásky lesní houby kousek slaniny 1 vejce kousek másla čerstvý tymián pepř ( použila jsem nadrcený červený ) sůl dále: kořenová zelenina ( mrkev, celer, petržel ) cibule nové koření, celý pepř, jalovec, bobkový list šípková zavařenina silný vývar, který připravíme pomalým vařením žeber a zeleniny olej sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kančí roláda s masovou fáší,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kančí roláda s masovou fáší - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kančí roláda s masovou fáší
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|