|
Recept na Kanadské kuře
Recept na Kanadské kuře je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kanadské kuře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 1 kuře nebo kuřecí čtvrtky - 0,7 l.červeného vína (já používám Frankovku) - 0,5 l. vody - 1/8 másla - 2 cibule - pórek - 250 g.cherry rajčátek - 1/2 sklenice kečupu - 1 lžíce octa - lžíce Worcestrové omáčky - sůl, pepř, kari - lžička cukru - šťávu z 1 citronu - 1 stroužek česneku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kanadské kuře
Recept na Kanadské kuře: Cibuli a pórek nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, máslo rozehřejeme v hrnci a všechny suroviny promícháme dohromady. Celé to zalijeme červeným vínem a 0,5 l. vody, nakrájíme si cherry rajčata a přidáme taky. Dáme pomaličku vařit a postupně dochucujeme citronem, kečupem, lžící worcestrové omáčky, solí, pepřem, lžičkou cukru a hlavně kari, tahle chuť tam musí převládat ve výsledku. Vše se svaří a průběžně míchá. Zatím si připravíme kuře, které se omyje a trošku osolí (nezapomeňte ho nařezat nožem), kdo chce může si ho nakrájet na čtvrtky a dáme ho do pekáče. Nahřát troubu na 200 stupňů. Až bude nálev svařený, zalijeme celé kuře a dáme péct. Každých 15 min. poléváme celé kuře nálevem, takto 90 min.a je hotovo, může se k tomu podávat jak bramborová kaše, tak i opečený brambor, přeji hodně kuchařských zážitků ;-).
Poznámka k receptu na Kanadské kuře: U nás doma se do tohoto receptu ještě vždycky přidával med.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kanadské kuře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jurgen.k
- Datum vložení: 09.06.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: - 1 kuře nebo kuřecí čtvrtky - 0,7 l.červeného vína (já používám Frankovku) - 0,5 l. vody - 1/8 másla - 2 cibule - pórek - 250 g.cherry rajčátek - 1/2 sklenice kečupu - 1 lžíce octa - lžíce Worcestrové omáčky - sůl, pepř, kari - lžička cukru - šťávu z 1 citronu - 1 stroužek česneku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kanadské kuře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kanadské kuře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kanadské kuře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|