|
Recept na Kaki knedlíky
Recept na Kaki knedlíky je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Kaki knedlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
550 g kaki/3 středně velké plody 190-210 g bramborové škrobové moučky/Naturamyl,Solamyl apod. nastrouhaná kůra z 1 citronu špetka soli do těsta lžíce soli do většího množství vařící vody moučkový cukr na oslazení rozpuštěné máslo na polití.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kaki knedlíky
Recept na Kaki knedlíky: Do 3litrového hrnce dáme vodu a dáme vařit. Kaki důkladně umyjeme a nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Pokud mají kaki na sobě nehezké skvrny, nebo nějak narušenou slupku, tak raději ostrým nožíkem oloupeme. Přidáme citronovou kůru, špetku soli a škrob. Škrobu nedáváme najednou celé množství. Záleží na tom, jak je ovoce zralé a jak bude“sát“. Vypracujeme těsto o hustotě jako na bramborové knedlíky a necháme 5minut odpočinout. Poté lžící nabíráme větší hromádky, ze kterých mezi navlhčenými dlaněmi vytvarujeme knedlíky o průměru cca 6cm. Do vroucí vody dáme lžíci soli a nasázíme knedlíky. Plamen ubereme na minimum a knedlíky vařečkou podebereme, aby se nepřichytily ke dnu hrnce. Vaříme, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu. Pak ještě slabým varem vaříme 5minut. Děrovanou naběračkou knedlíky vytáhneme. Na talíři polijeme máslem a posypeme cukrem. Můžeme také posypat na másle osmaženou strouhankou, nebo nastrouhaným perníkem.
Poznámka k receptu na Kaki knedlíky: Odkaz na kaki http://exoticke-ovoce.coajak.cz/home/kaki/kaki-tom... Dodatečně přidávám pro zajímavost i vyzkoušenou slanou verzi. Pokud budeme chtít vyzkoušet jako slanou přílohu k různě upravenému masu,nebo jen polité vyškvařenou slaninkou,tak v surovinách vynecháme citronovou kůru a přidáme 4 prolisované stroužky česneku.Knedlíčky budeme tvarovat o něco menší,nebo těsto protlačíme přes haluškovač.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kaki knedlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 22.01.2015
- Počet porcí: 13 kusů knedlíků o průměru cca 6 cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 550 g kaki/3 středně velké plody 190-210 g bramborové škrobové moučky/Naturamyl,Solamyl apod. nastrouhaná kůra z 1 citronu špetka soli do těsta lžíce soli do většího množství vařící vody moučkový cukr na oslazení rozpuštěné máslo na polití
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kaki knedlíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kaki knedlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kaki knedlíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|