Recept na Kakaovo - kávový perníkový srnčí hřbet s mandlemi a brandy
Recept na Kakaovo - kávový perníkový srnčí hřbet s mandlemi a brandy je zařazen v kategorii moučníky - perníky.
K přípravě Kakaovo - kávový perníkový srnčí hřbet s mandlemi a brandy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
120 g hladké mouky 1/2 ČL prášku do pečiva 1/2 ČL prášku do perníku 25 g škrobové moučky 25 g kakaa 20 g sypké kávy Tchibo nebo jiné kávy 80 g nastrouhaných mandlí 80 g sušeného ovoce / tropicka směs/ špetka mleté skořice špetka tlučeného hřebíčku špetka mletého zázvoru 100 g třtinového cukru 3 vejce 80 g másla 1 a 1/2 PL brandy +višňová domácí marmeláda + čokoláda na vaření nebo čokoládová poleva + tuk a mouka na vysypání formy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kakaovo - kávový perníkový srnčí hřbet s mandlemi a brandy
Recept na Kakaovo - kávový perníkový srnčí hřbet s mandlemi a brandy: Mouku smícháme s oběma prášky do pečiva a do perníku, škrobovou moučkou, kakaem, kávou a strouhanými mandlemi. Máslo utřeme se skořicí, tlučeným hřebíčkem, sušeným zázvorem a třtinovým cukrem do pěny. Postupně zašleháváme žloutky a brandy. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků střídavě s mandlovou moukou. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy ( srnčí hřbet), nakonec poházíme do těsta sušené tropické ovoce a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů cca 45 minut. Vychladlý moučník rozkrojíme a potřeme domácí višňovou marmeládou. Nakonec moučník ze všech stran potřeme čokoládovou polevou a dáme do chladu. Dozdobíme strouhanými mandlemi nebo ovocem.
Poznámka k receptu na Kakaovo - kávový perníkový srnčí hřbet s mandlemi a brandy: Moučník jsem dělala s dvojité dávky, měla jsem dvě formy na srnčí hřbet. Do jedné dávky jsem dala více kakaa a brandy, do druhé dávky jsem dala zase více kávy a méně brandy. Dobré je dát na chvíli při pečení na perník alobal, ke konci sundat, aby nepraskal.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kakaovo - kávový perníkový srnčí hřbet s mandlemi a brandy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 03.02.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Perníky
- Suroviny: 120 g hladké mouky 1/2 ČL prášku do pečiva 1/2 ČL prášku do perníku 25 g škrobové moučky 25 g kakaa 20 g sypké kávy Tchibo nebo jiné kávy 80 g nastrouhaných mandlí 80 g sušeného ovoce / tropicka směs/ špetka mleté skořice špetka tlučeného hřebíčku špetka mletého zázvoru 100 g třtinového cukru 3 vejce 80 g másla 1 a 1/2 PL brandy +višňová domácí marmeláda + čokoláda na vaření nebo čokoládová poleva + tuk a mouka na vysypání formy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kakaovo - kávový perníkový srnčí hřbet s mandlemi a brandy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kakaovo - kávový perníkový srnčí hřbet s mandlemi a brandy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kakaovo - kávový perníkový srnčí hřbet s mandlemi a brandy
|
|