|
Recept na Kakaovo-kávová vlhká šmakovka
Recept na Kakaovo-kávová vlhká šmakovka je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Kakaovo-kávová vlhká šmakovka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g krupicového cukru, 1 Hera, 1 vrchovatá lžíce dobrého kakaa, 1 vrchovatá lžíce mleté zrnkové kávy, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3-4 vejce, několik(tak 10) kapek extraktu Amareta(nebo Rumu), 250 ml vody. Šlehačka, nebo krém podle chuti a nemusí být nic..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kakaovo-kávová vlhká šmakovka
Recept na Kakaovo-kávová vlhká šmakovka: Do hrnce dáme vodu, nakrájenou Heru a kakao a zahříváme, až se všechno pěkně spojí-zásadně NEVAŘIT!!! Odebereme si tak 100 ml do hrnečku a necháme stranou a do zbytku tekuté hmoty dáme vajíčka, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a dobře rozmícháme, vylijeme na plech, nebo do větší dortové formy(já ve formě dělám raději, nemusím vymazávat a vysypávat), dáme péct, do středně vyhřáté trouby, pečeme pomalu 20-30 minut-zkoušíme raději špejlí, hlavně uprostřed, tam je to pečené naposled. Než se těsto upeče, tak do odendané tekutiny dáme Amareto(nebo rum) a když se nám těsto upeče, tak do něj vtíráme štětečkem celý obsah 100 ml tekutiny po celé ploše. Po vychladnutí můžeme potřít ušlehanou šlehačkou s trochou kávy, nebo čokoládou, ale může být i krém, nebo cokoli nám chutná a když nedáme nic, je to stále výborné.
Poznámka k receptu na Kakaovo-kávová vlhká šmakovka: Moučník je díky vtírané tekutině pěkně šťavnatý, dá se použít i jako dort a můžeme ho i tak ozdobit. Motivoval mě jeden moučník z mojeho sešitu, který jsem trochu změnila a dělám ho už jen takto. Vyzkoušejte, je to moc dobré-prostě šmakovka a šmakuji to i já a to sladké nemusím.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kakaovo-kávová vlhká šmakovka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 13.09.2012
- Počet porcí: 1 plech, nebo velká dortová forma
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 400 g krupicového cukru, 1 Hera, 1 vrchovatá lžíce dobrého kakaa, 1 vrchovatá lžíce mleté zrnkové kávy, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3-4 vejce, několik(tak 10) kapek extraktu Amareta(nebo Rumu), 250 ml vody. Šlehačka, nebo krém podle chuti a nemusí být nic.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kakaovo-kávová vlhká šmakovka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kakaovo-kávová vlhká šmakovka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kakaovo-kávová vlhká šmakovka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|