|
Recept na Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády
Recept na Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Piškot: -6 vajec -145 g cukru -50 g kakaa + na posypání -1 lžička vanilkového extraktu -štipec soli Krém stracciatella: -350 ml smetany na šlehání -1 plátek želatiny -150 g sladkého kondezovaného mléka -1 lžička medu -½ lžičky vanilkové pasty nebo ½ sáčku vanilkového cukru -70 g čokoládových pecek z hořké čokolády Ganache z bílé čokolády: -150 ml smetany na šlehání -150 g bílé čokolády -75 g másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády
Recept na Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády: Piškot: Plech vyložíme papírem na pečení a ten potřeme máslem. Oddělíme bílky od žloutků. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky (asi 5 minut, na střední rychlost) do husté pěny. 50 g kakaa prosejeme do žloutkové pěny, přidáme vanilkový extrakt, sůl a opatrně smícháme. Z bílků a druhé poloviny cukru, který postupně přisypáváme do bílků, vyšleháme sníh. ¼ sněhu promícháme se směsí kakaa a žloutků, poté přidáme zbytek sněhu a s opatrností dobře smícháme. Těsto rozprostřeme na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C asi 5-10 minut. Na pracovní plochu rozložíme utěrku, která nebyla vypraná v aviváži, a poprášíme ji kakaem. Upečený piškotový plát vyndáme z trouby a necháme 5 minut stát. Poté upečený plát překlopíme na utěrku s kakaem, odstraníme pečící papír, piškot stočíme do utěrky a necháme úplně vystydnout. Krém stracciatella: Čokoládové pecky nahrubo nasekáme. Plátek želatiny namočíme do studené vody. 50 ml smetany zahřejeme v mikrovlnce. Nabobtnalou želatinu vymačkáním zbavíme přebytečné vody a zamícháme ji do horké smetany. Kondezované mléko, med, vanilkovou pastu a smetanu se želatinou společně šleháme po dobu 5 minut. Směs necháme vychladnout a poté ji nalijeme do zbytku studené smetany a šleháme do zhoustnutí. Do vyšlehaného krému přidáme nasekanou čokoládu a opatrně smícháme. Vychladlý piškotový plát roztočíme, potřeme krémem, opět zatočíme a roládu dáme vychladit do lednice. Ganache z bílé čokolády: Čokoládu a máslo nakrájíme na malé kousky. Smetanu dáme zahřát a těsně před tím než začne vařit ji odstraníme z ohně. Do horké smetany nasypeme nakrájenou čokoládu a máslo a necháme 1 minutu stát, potom mícháme, až se všechny suroviny spojí. Ganache necháme vystydnout, pak ho dáme na několik hodin vychladit do lednice. Studený ganache vyšleháme do krému, pozor nepřešlehat, snadno se srazí. Povrch rolády potřeme čokoládovým krémem a zlehka poprášíme kakaem.
Poznámka k receptu na Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády: Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 13.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: Piškot: -6 vajec -145 g cukru -50 g kakaa + na posypání -1 lžička vanilkového extraktu -štipec soli Krém stracciatella: -350 ml smetany na šlehání -1 plátek želatiny -150 g sladkého kondezovaného mléka -1 lžička medu -½ lžičky vanilkové pasty nebo ½ sáčku vanilkového cukru -70 g čokoládových pecek z hořké čokolády Ganache z bílé čokolády: -150 ml smetany na šlehání -150 g bílé čokolády -75 g másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kakaová roláda s krémem stracciatella a ganache z bílé čokolády
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|