RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kadlíkovy kysané houby

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kadlíkovy kysané houby, recepty Kadlíkovy kysané houby, Kadlíkovy, kysané, houby


Recept na Kadlíkovy kysané houby

Recept na Kadlíkovy kysané houby je zařazen v kategorii houby. K přípravě Kadlíkovy kysané houby budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg čerstvých pevných hub 1 střední cibule 2 kávové lžičky soli kmín pepř drcené chilli.

Kadlíkovy kysané houby
Zvětšit obrázek

Recept na Kadlíkovy kysané houby

Recept na Kadlíkovy kysané houby:
O tomto způsobu konzervace hub jsem už mockrát slyšel a četl, údajně už ve starém Rusku tak nakládali a konzervovali houby, hlavně hřiby a ryzce. Nikdy jsem si neuměl představit chuť, a vždycky mi bylo líto hub na takovýto pokus. Ovšem při posledním houbaření jsem zase za dvě hodinky donesl 10 kilo malých octových suchohříbků, tak jsem zkusil. Kilo suchohříbků vcelku, maximálně napůlených, jsem povařil, v mírně osolené vodě. Povařené zcedil, nechal okapat. Pak v míse smíchal s pokrájenou střední syrovou cibulí, prosolil, posypal mletým pepřem, přidal trošku kmínu a špetku chilli. Směs jsem nacpal do větší zavařovací sklenice, utlačil, abych vytěsnil vzduchové bubliny. Sklenici jsem naplnil takzvaně "na kopeček", přetáhl plastovým víčkem. Tuto sklenici jsem postavil do misky /důležité!!/, a nechal na kuchyňské lince. Za pár dní jsem pozoroval vznik bublinek, únik nevábně mazlavé světle žlutohnědé kapaliny../proto ta miska, aby mi to neteklo po lince/ a začala se měnit barva výrobku. Asi vlivem mléčného kvašení cibule získala nazlátlou barvu, a původně tmavé suchohřiby zežloutly. Po osmi dnech sklenice přestala bublat, pracovat, já ji nedočkavě otevřel a první kousky ochutnal. A překvapení obrovské! Chuť hub je směsí kysaného zelí a kyselých houbiček, parádně štiplavá, kyselá, pálivá po pepři a pikantní po chilli. No, po ochutnání příbuznýma mi byl stanoven úkol na tento víkend - mazej do lesa na suchohřiby, nalož toho víc! Na nakládání do octa a sušení se vykašli!! Na druhé fotce je vlevo sklenice kysaných, a vpravo tytéž, naložené v octovém nálevu.

Poznámka k receptu na Kadlíkovy kysané houby:
Tom Beyk: Tome, přesně,jak píšeš, ryzce peprné,a hlavně prý to mléko.Já to mám od rodilého Rusa,ale u nich to prý rostlo na metráky a pro houby si tam chodili i v zimě,pod sníh,jinak si prý sebrali jenom kolik zrovna potřebovali

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkovy kysané houby, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kadlik
  • Datum vložení: 12.12.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Houby
  • Suroviny: 1 kg čerstvých pevných hub 1 střední cibule 2 kávové lžičky soli kmín pepř drcené chilli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkovy kysané houby, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkovy kysané houby - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkovy kysané houby

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist