|
Recept na Kadlíkovy kysané houby
Recept na Kadlíkovy kysané houby je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Kadlíkovy kysané houby budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg čerstvých pevných hub 1 střední cibule 2 kávové lžičky soli kmín pepř drcené chilli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kadlíkovy kysané houby
Recept na Kadlíkovy kysané houby: O tomto způsobu konzervace hub jsem už mockrát slyšel a četl, údajně už ve starém Rusku tak nakládali a konzervovali houby, hlavně hřiby a ryzce. Nikdy jsem si neuměl představit chuť, a vždycky mi bylo líto hub na takovýto pokus. Ovšem při posledním houbaření jsem zase za dvě hodinky donesl 10 kilo malých octových suchohříbků, tak jsem zkusil. Kilo suchohříbků vcelku, maximálně napůlených, jsem povařil, v mírně osolené vodě. Povařené zcedil, nechal okapat. Pak v míse smíchal s pokrájenou střední syrovou cibulí, prosolil, posypal mletým pepřem, přidal trošku kmínu a špetku chilli. Směs jsem nacpal do větší zavařovací sklenice, utlačil, abych vytěsnil vzduchové bubliny. Sklenici jsem naplnil takzvaně "na kopeček", přetáhl plastovým víčkem. Tuto sklenici jsem postavil do misky /důležité!!/, a nechal na kuchyňské lince. Za pár dní jsem pozoroval vznik bublinek, únik nevábně mazlavé světle žlutohnědé kapaliny../proto ta miska, aby mi to neteklo po lince/ a začala se měnit barva výrobku. Asi vlivem mléčného kvašení cibule získala nazlátlou barvu, a původně tmavé suchohřiby zežloutly. Po osmi dnech sklenice přestala bublat, pracovat, já ji nedočkavě otevřel a první kousky ochutnal. A překvapení obrovské! Chuť hub je směsí kysaného zelí a kyselých houbiček, parádně štiplavá, kyselá, pálivá po pepři a pikantní po chilli. No, po ochutnání příbuznýma mi byl stanoven úkol na tento víkend - mazej do lesa na suchohřiby, nalož toho víc! Na nakládání do octa a sušení se vykašli!! Na druhé fotce je vlevo sklenice kysaných, a vpravo tytéž, naložené v octovém nálevu.
Poznámka k receptu na Kadlíkovy kysané houby: Tom Beyk: Tome, přesně,jak píšeš, ryzce peprné,a hlavně prý to mléko.Já to mám od rodilého Rusa,ale u nich to prý rostlo na metráky a pro houby si tam chodili i v zimě,pod sníh,jinak si prý sebrali jenom kolik zrovna potřebovali
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkovy kysané houby, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kadlik
- Datum vložení: 12.12.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: 1 kg čerstvých pevných hub 1 střední cibule 2 kávové lžičky soli kmín pepř drcené chilli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkovy kysané houby,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkovy kysané houby - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkovy kysané houby
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|