|
Recept na Kadlíkovy balené španělské půlvejce
Recept na Kadlíkovy balené španělské půlvejce je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Kadlíkovy balené španělské půlvejce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kg vepřového libového ořezu 5 vajec 1 deci mléka strouhanka blána, jinak též bránice, nec, košilka sůl, česnek, majoránka, mletá paprika, zelená petrželka, libeček... náplň uzená krkovice vajíčka obyčejný párek paprika.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kadlíkovy balené španělské půlvejce
Recept na Kadlíkovy balené španělské půlvejce: Maso jsem den předem pomlel, osolil, očesnekoval, okořenil a nechal v lednici naležet. V den D jsem přidal trošku mléka, strouhanku, vajíčka, promíchal. Nakrájel jednu červenou papriku, jeden sojový párek, kousek uzené krkovice a napůlil uvařená vajíčka. Ze směsi masa jsem vždycky nabral hroudu velikosti asi necelých dvou pěstí, plácnul na kus igelitového sáčku. Druhým sáčkem jsem ten plácanec rozplacatil, položil doprostřed půlku vajíčka, na něj kousek uzeného, párek a zakryl dílkem papriky. Pak v tom igelitu uhňácal kouli. Bylo to rychlé, a ruce zůstaly čisté. Kupodivu náplň nikde nevykoukla. Vzniklou skorokouli jsem položil doprostřed rozprostřené blány, zabalil, položil na pečící papír... Celkem mě těch dělbuchů vyšlo osm kusů. Zbytky košilky /tak to nazýváme u nás/ jsem ještě pokladl na a mezi jednotlivé porce. No a pak následovalo jenom posolení a pokmínování a cesta do trouby. Bohužel, udělal jsem školáckou chybu, po upečení jsem vyndal jeden kus, dal na talíř a plech se zbytkem strčil zpět do trouby. Než jsem si to uvědomil, trošku jsem to připekl... Přílohu neuvádím, dělal jsem je za účelem jídla na sobotní závody, kde se tohle konzumovalo s hořčicí, kyselýma okurkama a chlebem...
Poznámka k receptu na Kadlíkovy balené španělské půlvejce: Je to taková kombinace španělských ptáčků, klasické sekané, pštrosích vajec... prostě jsem potřeboval, aby toho bylo hodně, dalo se to jíst studené, chutnalo to a zasytilo...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkovy balené španělské půlvejce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dokud se nesnědlo
- Datum vložení: 15.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 2 kg vepřového libového ořezu 5 vajec 1 deci mléka strouhanka blána, jinak též bránice, nec, košilka sůl, česnek, majoránka, mletá paprika, zelená petrželka, libeček... náplň uzená krkovice vajíčka obyčejný párek paprika
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkovy balené španělské půlvejce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkovy balené španělské půlvejce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkovy balené španělské půlvejce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|