RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka, recepty Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka, Kadlíkova, tukožroutská, zdravá, polívka


Recept na Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka

Recept na Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 uzené vepřové koleno 1 kg uzené kosti Sušené houby 1 kg brambor 20 deka krup 30 deka brokolice 30 deka celer 20 deka cibule Hlavička česneku 30 deka fazolkových lusků 20 deka hrášku 3 mrkve Jedna červená paprika Tři petržele Jeden pórek Půlka zelí Libeček Kadeřavá petrželka Čilli paprička.

Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka
Zvětšit obrázek

Recept na Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka

Recept na Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka:
Do největšího hrnce, co mám doma, vložím uzené koleno a uzené vepřové kosti, zaliju vodou. Používám uzené kosti z krkovice, stojí to pár kaček a vývar z toho je opravdu kvalitní. Přihodím dvě hrsti sušených hub, libeček, a dám vařit. Při bublání vody v hrnci, nasávajíc libou vůni, začnu připravovat ty dietní a zdravé propriety, a házet je do velké mísy. Naše tělo si žádá draslík, a jednoduché škroby – ty mu dodáme kilem brambor, nakrájených na kostičky. Dvojnásobek vitamínu C jak pomeranč obsahuje celer… kromě toho je zdrojem asparaginu… dámy můžou zapátrat, k čemu je nám pánům dobrý…Tak šup tam s celou nakrájenou bulvou!!! Provitamíny A, to dodá mrkev, navíc to krásně barví, ostří zrak.. Tak šup, na kolečka aspoň tři!!! Petržel, taky další lahodná nízkokalorická zeleninka!!! Navíc obsahující silici apiol, která uvolňuje vodu zadrženou v těle!! Konec otokům nohou!!! Švác jí tam pár kousků!!! Glukokinin, tak potřebný pro diabetiky, je obsažen ve fazolových luscích!!! Těch tam musí být taky hromada!!! Česnek snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, prospívá srdci a pročišťuje cévy, proti nadýmání, proti kornatění tepen, no uznejte, mohl by chybět??? Jednotlivé stroužky jenom rozpůlím Paprika… no není to krásná zelenina??? Tak jedna červená, aspoň na barvu… i když zdravá je, a to že hodně!!! Zelí bylo známo blahodárným vlivem na lidské tělo ještě před objevem vitamínů!!! Takže půlkou malé hlávky, na krátké nudličky nakrájené, nemůžeme nic zkazit!! Pórek??? Skvělá léčivá zelenina, čistící zažívání a prospěšná ledvinám!!! Ten tam musí být!!!!!! brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám. Takže nesmí chybět!!! Ovšem tu dávám bokem, přidávám ji až později… při nechutenství, arterioskleróze, potížích zažívaní, vysokém krevním tlaku, je skvělá cibule!!! Tak jedna žlutá, jedna červená… na hrubší kousky nakrájená, nic nepokazí.. Vitamíny B jsou v zeleném hrášku, tak dvě hrsti, ať nic nezanedbáme!!… Aroma dodají, kromě už zmíněných druhů zeleniny, hrstka nasekané kadeřavé petrželky, lístků celeru a trochu pažitky. Když je ječmen taková vynikající věc ve formě sladu v pivu, tak určitě nezaškodí nějaká hrst ječných krup… Ty hodím vařit ještě k masu… Po očištění veškeré zeleniny, jejím nakrájení.. je čas na další krok. Tím je vyjmutí kolena a kostí z vývaru…Po mírném vychládnutí, jemuž moc pomáhám intenzivním foukáním, občas i pobíháním po dvorku, maso od kostí oddělím. To libové, jako zdroj cenných, ba přímo nepostradatelných bílkovin, pokrájím na kostky a vrátím do vývaru. To tučné a kůže zrovna sním.. No uznejte, je to nezdravé a moc kalorické, to by v té polívce nemělo co dělat. Ještě zkontroluji vývar, pokud je na hladině víc vyvařeného tuku, odstraním ho.. Následně vsypu připravenou zeleninu /kromě brokolice, tu dám později/a půl hodinky povařím… Jo, a taky tam hodím nějakou čilli papričku… Kapsicin v ní obsažený je balzámem pro tělo!!! Ochutnám, ale dosolovat není třeba… Konzumuju ji běžně více dní, nepřejí se. Je vynikající… Má jedinou nevýhodu. Nehubne se po ní… Jinak – vážně. Kdyby tam nebylo trochu toho uzeného, tak to neobsahuje ani miligram cholesterolu. A navzdory tomu, že je tam 3,5 kila zeleniny, má to jenom 13 gramů tuku, a normální denní dávka je 100 gramů. I kdybych ji snědl všechnu za den, tak do těla dostanu jenom 60% energie, kolik je na den pro dospělého člověka... Dělal jsem ji včera, ale foto dodám později. Dcera si brala foťák, vrátí se až v pátek...

Poznámka k receptu na Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka:
Kadlíku,ty si prostě klasik

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: moc
  • Datum vložení: 14.05.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 1 uzené vepřové koleno 1 kg uzené kosti Sušené houby 1 kg brambor 20 deka krup 30 deka brokolice 30 deka celer 20 deka cibule Hlavička česneku 30 deka fazolkových lusků 20 deka hrášku 3 mrkve Jedna červená paprika Tři petržele Jeden pórek Půlka zelí Libeček Kadeřavá petrželka Čilli paprička
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkova tukožroutská zdravá polívka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist