|
Recept na Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka
Recept na Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 uzené vepřové koleno 1 kg uzené kosti Sušené houby 1 kg brambor 20 deka krup 30 deka brokolice 30 deka celer 20 deka cibule Hlavička česneku 30 deka fazolkových lusků 20 deka hrášku 3 mrkve Jedna červená paprika Tři petržele Jeden pórek Půlka zelí Libeček Kadeřavá petrželka Čilli paprička.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka
Recept na Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka: Do největšího hrnce, co mám doma, vložím uzené koleno a uzené vepřové kosti, zaliju vodou. Používám uzené kosti z krkovice, stojí to pár kaček a vývar z toho je opravdu kvalitní. Přihodím dvě hrsti sušených hub, libeček, a dám vařit. Při bublání vody v hrnci, nasávajíc libou vůni, začnu připravovat ty dietní a zdravé propriety, a házet je do velké mísy. Naše tělo si žádá draslík, a jednoduché škroby – ty mu dodáme kilem brambor, nakrájených na kostičky. Dvojnásobek vitamínu C jak pomeranč obsahuje celer… kromě toho je zdrojem asparaginu… dámy můžou zapátrat, k čemu je nám pánům dobrý…Tak šup tam s celou nakrájenou bulvou!!! Provitamíny A, to dodá mrkev, navíc to krásně barví, ostří zrak.. Tak šup, na kolečka aspoň tři!!! Petržel, taky další lahodná nízkokalorická zeleninka!!! Navíc obsahující silici apiol, která uvolňuje vodu zadrženou v těle!! Konec otokům nohou!!! Švác jí tam pár kousků!!! Glukokinin, tak potřebný pro diabetiky, je obsažen ve fazolových luscích!!! Těch tam musí být taky hromada!!! Česnek snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, prospívá srdci a pročišťuje cévy, proti nadýmání, proti kornatění tepen, no uznejte, mohl by chybět??? Jednotlivé stroužky jenom rozpůlím Paprika… no není to krásná zelenina??? Tak jedna červená, aspoň na barvu… i když zdravá je, a to že hodně!!! Zelí bylo známo blahodárným vlivem na lidské tělo ještě před objevem vitamínů!!! Takže půlkou malé hlávky, na krátké nudličky nakrájené, nemůžeme nic zkazit!! Pórek??? Skvělá léčivá zelenina, čistící zažívání a prospěšná ledvinám!!! Ten tam musí být!!!!!! brokolice výrazně ochraňuje lidský organismus proti volným radikálům, toxickým a rakovinotvorným látkám. Takže nesmí chybět!!! Ovšem tu dávám bokem, přidávám ji až později… při nechutenství, arterioskleróze, potížích zažívaní, vysokém krevním tlaku, je skvělá cibule!!! Tak jedna žlutá, jedna červená… na hrubší kousky nakrájená, nic nepokazí.. Vitamíny B jsou v zeleném hrášku, tak dvě hrsti, ať nic nezanedbáme!!… Aroma dodají, kromě už zmíněných druhů zeleniny, hrstka nasekané kadeřavé petrželky, lístků celeru a trochu pažitky. Když je ječmen taková vynikající věc ve formě sladu v pivu, tak určitě nezaškodí nějaká hrst ječných krup… Ty hodím vařit ještě k masu… Po očištění veškeré zeleniny, jejím nakrájení.. je čas na další krok. Tím je vyjmutí kolena a kostí z vývaru…Po mírném vychládnutí, jemuž moc pomáhám intenzivním foukáním, občas i pobíháním po dvorku, maso od kostí oddělím. To libové, jako zdroj cenných, ba přímo nepostradatelných bílkovin, pokrájím na kostky a vrátím do vývaru. To tučné a kůže zrovna sním.. No uznejte, je to nezdravé a moc kalorické, to by v té polívce nemělo co dělat. Ještě zkontroluji vývar, pokud je na hladině víc vyvařeného tuku, odstraním ho.. Následně vsypu připravenou zeleninu /kromě brokolice, tu dám později/a půl hodinky povařím… Jo, a taky tam hodím nějakou čilli papričku… Kapsicin v ní obsažený je balzámem pro tělo!!! Ochutnám, ale dosolovat není třeba… Konzumuju ji běžně více dní, nepřejí se. Je vynikající… Má jedinou nevýhodu. Nehubne se po ní… Jinak – vážně. Kdyby tam nebylo trochu toho uzeného, tak to neobsahuje ani miligram cholesterolu. A navzdory tomu, že je tam 3,5 kila zeleniny, má to jenom 13 gramů tuku, a normální denní dávka je 100 gramů. I kdybych ji snědl všechnu za den, tak do těla dostanu jenom 60% energie, kolik je na den pro dospělého člověka... Dělal jsem ji včera, ale foto dodám později. Dcera si brala foťák, vrátí se až v pátek...
Poznámka k receptu na Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka: Kadlíku,ty si prostě klasik
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: moc
- Datum vložení: 14.05.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 uzené vepřové koleno 1 kg uzené kosti Sušené houby 1 kg brambor 20 deka krup 30 deka brokolice 30 deka celer 20 deka cibule Hlavička česneku 30 deka fazolkových lusků 20 deka hrášku 3 mrkve Jedna červená paprika Tři petržele Jeden pórek Půlka zelí Libeček Kadeřavá petrželka Čilli paprička
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkova tukožroutská zdravá polívka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkova tukožroutská zdravá polívka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|