|
Recept na Kadlíkova masová konzerva
Recept na Kadlíkova masová konzerva je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Kadlíkova masová konzerva budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 kg libový vepřový ořez 0,5 kg vepřový podbradek 0,5 kg vepřové kůže česnek /moc/ sůl, pepř, kmín.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kadlíkova masová konzerva
Recept na Kadlíkova masová konzerva: Po dlouhé době jsem ochutnal konzervu zvanou - vepřové ve vlastní šťávě. Po rozdýchání šoku, vydesinfikování dutiny ústní rumem a zkrmení konzervy psům jsem vyrazil do místního řeznictví a zakoupil suroviny. Maso jsem nakrájel na drobné kostky, kůže předvařil /použil jsem zkonzervovaný vývar z kořeněného laloku, viz můj předchozí recept/. Do masa jsme vníchal sůl s rozetřeným česnekem /moc/, opepřil, pokmínoval, a dal na dva dny odležet do lednice. Poté jsem do sklenic dal na dno kousek předvařené kůže, sklenice nadusal masem, toto zakryl dalším kusem kůže, zalil necelým deci masového vývaru. Steriloval jsem 2x po 1,5 hodině na teplotu 100 - 110 stupňů, v rozmezí 24 hodin. Náklady na půlkilovou sklenici byly cca 22 korun, chuť ve srovnání s tím koupeným bramborovosojovoseparátním amarounem nesrovnatelná... Vím, že podobné recepty tady jsou, ale přesto jsem neodolal. Takovouto sklínečku masa, krajíc čerstvého chleba, cibuli, pár zavařených feferonek "beraních rohů", a pochopitelně studené pivo, tak si představuju snídani pravého moravského zemana!!!
Poznámka k receptu na Kadlíkova masová konzerva: Děkuji za vynikající recept...od té doby co znám tento recept, bych si vepřové maso v konzervě nekoupila. Vyrábím tuto specialitu v pravidelných intervalech...a právě si jdu namazatsarajova@seznam.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkova masová konzerva, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kadlik
- Datum vložení: 23.04.2011
- Počet porcí: 14 sklenic
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 5 kg libový vepřový ořez 0,5 kg vepřový podbradek 0,5 kg vepřové kůže česnek /moc/ sůl, pepř, kmín
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkova masová konzerva,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkova masová konzerva - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkova masová konzerva
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|