|
Recept na Kadlíkova krkovice se šípkovou
Recept na Kadlíkova krkovice se šípkovou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Kadlíkova krkovice se šípkovou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,2 kilo krkovice 2 cibule hodně česneku sůl, pepř, tymián, bobkový list, nové koření, jalovec 3 dcl červeného vína 5 lžic šípkové omáčky lžička hladké mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kadlíkova krkovice se šípkovou
Recept na Kadlíkova krkovice se šípkovou: Čtyři dny předem jsem rozřezal kus krkovice na čtyři pláty, tyto položil do mořidla a uložil na chladné místo. Mořidlo jsem udělal z cca 3/4 litru vody, kávové lžičky soli, drceného čtyřzrnného pepře, bobkového listu, nového koření, trošky tymiánu, asi dvaceti kuliček jalovce. Toto jsem svařil, a následně do vychladlého jsem rozmačkal asi šest velkých stroužků česneku. V den D jsem vymazal pekáček sádlem, pokladl krkovici, a přelil mořidlem, i s kořením. Šoupnul do trouby, na střední výkon /mám plynovou troubu, peče podle vlastního uvážení, čímž mne občas přivádí do stavu záchvatů a křečí, takže přesnou teplotu a dobu pečení opravdu neuvedu/. V mezidobí jsem na druhém pekáčku orestoval na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, přihodil na kostky nakrájené bramborové knedlíky, kroužky pórku, a v troubě trošku připekl, aby to chytilo barvu. Pak jsem vyndal maso z plechu, očistil od koření /neznám hnusnější pocit jak kousnout do kuličky nového koření/, a maso uložil do tepla. Výpek jsem podlil červeným vínem, zavařil, přepasíroval... Do vzniklého sosu jsem rozmíchal šípkovou marmeládu, ještě zaprášil lžičkou mouky, a preventivně prohnal ponorným mixerem. Másledně nechal ještě chvilu probublat, za stálého míchání...
Poznámka k receptu na Kadlíkova krkovice se šípkovou: Měl to být divočák na šípkové, ale nějak se mi to vymklo z rukou. Akorát ty knedlíky jsem osmahl moc, některé už byly dost křupavé.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkova krkovice se šípkovou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kadlik
- Datum vložení: 22.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1,2 kilo krkovice 2 cibule hodně česneku sůl, pepř, tymián, bobkový list, nové koření, jalovec 3 dcl červeného vína 5 lžic šípkové omáčky lžička hladké mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkova krkovice se šípkovou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkova krkovice se šípkovou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkova krkovice se šípkovou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|