|
Recept na Kachní prsa v limetovo - citronové marinádě
Recept na Kachní prsa v limetovo - citronové marinádě je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kachní prsa v limetovo - citronové marinádě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kachní prsa s kůží sůl, pepř Na marinádu: 2 vrchovaté lžíce citronovo limetové marmelády ( koupeno v Lidlu), viz. foto 2PL sójové omáčky čerstvý rozmarýn a tymián cca 100ml vývaru nebo vody na podlití.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kachní prsa v limetovo - citronové marinádě
Recept na Kachní prsa v limetovo - citronové marinádě: Kachní prsa nařežeme na kůži do mřížky, osolíme je a opepříme. Na marinádu smícháme v MW nebo ve vodní lázni rozpuštěnou limetovo citronovou marmeládu, sójovou omáčku a posekané bylinky. Touto marinádou zalijeme kachní prsa a dáme min. na 3 hodiny ( lépe přes noc) marinovat. Můžeme je v marinádě otáčet, aby nasákly co nejvíce chutěmi. Před pečením prsa z marinády vyjmeme, necháme marinádu dobře okapat do marinovací misky a maso důkladně opláchneme. Marináda je lepkavá a při prudkém opékání by se nám připálila. Maso osušíme a opečeme jej zprudka na pánvi nejprve kůží dolů, aby pustilo tuk a na kůži se vytvořila kůrčička. Poté krátce necháme zatáhnout i z druhé strany a přendáme na pekáček, který vložíme do trouby vyhřáté na 220C na 10 minut. Maso musí zůstat uvnitř růžové a šťavnaté. Do výpeku na pánvi nalijeme marinádu, podlijeme vývarem nebo vodou a provaříme do požadované hustoty. Maso vyjmeme a necháme cca 5 minut zabalené v alobalu odpočívat. Poté nakrájíme na silnější plátky a podáváme s omáčkou.
Poznámka k receptu na Kachní prsa v limetovo - citronové marinádě: Jako přílohu jsem zvolila pečený bramborový salát, který se podává teplý. http://www.toprecepty.cz/recept/30081-peceny-bramb...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kachní prsa v limetovo - citronové marinádě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 06.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kachní prsa s kůží sůl, pepř Na marinádu: 2 vrchovaté lžíce citronovo limetové marmelády ( koupeno v Lidlu), viz. foto 2PL sójové omáčky čerstvý rozmarýn a tymián cca 100ml vývaru nebo vody na podlití
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kachní prsa v limetovo - citronové marinádě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kachní prsa v limetovo - citronové marinádě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kachní prsa v limetovo - citronové marinádě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|