Recept na Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou
Recept na Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kachní prsa s kůží hrst šalotek 150ml brusinkového džusu 100ml červeného vína 1PL demi glace nebo gelový bujon čerstvý tymián 2 hřebíčky hrubá sůl ( použila jsem kouřovou) čerstvě mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou
Recept na Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou: Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, vetřeme do ní lístky tymiánu, pepř a hrubou sůl. Spodní stranu pouze osolíme a opepříme. Maso nejprve opékáme kůží dolů a pak i z druhé strany. Přibližně 3 minuty z každé z nich. Já jsem si mezitím nakrájela na plátky brambory a dala je na plech vyložený pečícím papírem do rozpálené trouby na 220C. Maso jsem pak přendala na plech k bramborům. Maso necháme dopéct v troubě cca 7 minut. Maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Na pánvi s tukem z kůže opečeme nakrájené šalotky, přilijeme k nim víno a brusinkový džus, vhodíme tymián a hřebíčky a necháme trochu odpařit a zredukovat. Nakonec přimícháme demi glace nebo gelový bujon. Pokud se použije pouze silný vývar, je nutné omáčku ještě znovu zredukovat. Z omáčky vyjmeme koření a snítku tymiánu, maso nakrájíme na plátky a podáváme.
Poznámka k receptu na Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou: srettka:Tak že manžu zdravím, je vidět, že tomu rozumí A díky za fotečku
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea (Andrea)
- Datum vložení: 27.03.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kachní prsa s kůží hrst šalotek 150ml brusinkového džusu 100ml červeného vína 1PL demi glace nebo gelový bujon čerstvý tymián 2 hřebíčky hrubá sůl ( použila jsem kouřovou) čerstvě mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kachní prsa se šalotkou a brusinkovou omáčkou
|
|