|
Recept na Kachní játra Foie Gras
Recept na Kachní játra Foie Gras je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Kachní játra Foie Gras budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g kachních jater „foie gras“ - chlazená ½ mladé kedlubny, 1 mladá cuketa 8 karotek, petrželová nať, 2 jarní cibulky s natí 3 velké nové brambory, 2 dl smetany máslo, sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kachní játra Foie Gras
Recept na Kachní játra Foie Gras: Kachní játra po vybalení opláchneme a uložíme před přípravou v lednici. Zeleninovou přílohu připravíme tak, že nakrájíme kedlubnu na kostičky, polovinu karotek nakrájíme na šikmá kolečka, druhou polovinu karotek necháme vcelku, jarní cibulku i s natí na kolečka, mladou cuketu na silnější kolečka a petrželovou nať na jemno. Do pánve si dáme rozpustit lžičku másla a vložíme nakrájenou zeleninu. Promícháme a osolíme a opepříme. Zlehka ji orestujeme tak aby zůstala tzv. „na skus“. Nové brambory si uvaříme ve slupce. Po uvaření oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Do pánve si dáme smetanu a vložíme nakrájené brambory, necháme prohřát a to tak dlouho než se smetana vsákne do brambor. Když máme obě přílohy hotové, vyndáme si kachní „foie gras“ s lednice a v teplé vodě namočeným nožem je nakrájíme na asi 2 cm široké plátky. Plátky jater vydatně osolíme a opepříme. Vkládáme do dobře rozpálené suché steakové pánve a opékáme z obou stran, dokud na játrech nejsou hnědé pruhy. Játra ihned servírujeme s teplou mladou zeleninou a bramborovými plátky ve smetaně.
Poznámka k receptu na Kachní játra Foie Gras: Všechno se má zkusit. Zakoupeno v Maďarsku - chlazené 1/2 kg za 300,-Kč - akce Tesco.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kachní játra Foie Gras, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 25.08.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 300 g kachních jater „foie gras“ - chlazená ½ mladé kedlubny, 1 mladá cuketa 8 karotek, petrželová nať, 2 jarní cibulky s natí 3 velké nové brambory, 2 dl smetany máslo, sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kachní játra foie gras,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kachní játra Foie Gras - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kachní játra Foie Gras
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|