|
Recept na Jogurtový řez s mandarinkami
Recept na Jogurtový řez s mandarinkami je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jogurtový řez s mandarinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 4 vejce, 120g cukru, 150g polohrubé mouky . Toto je recept na 1 plát. Na řez potřebujeme 2 pláty. náplň: 400g bílého jogurtu /Hollandia/, 2 vanilkové cukry, 500ml smetany ke šlehání /Rama Cremefine/, 1 želatinový ztužovač, 100ml vlažné vody, 2 plechovky mandarinkového kompotu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jogurtový řez s mandarinkami
Recept na Jogurtový řez s mandarinkami: V robotu našleháme vejce s cukrem do husté pěny. Potom lehce vařečkou vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Já peču asi 10 min. na 200 st., ale každý peče podle svých zkušeností se svou troubou. Pláty budeme potřebovat celkem 2 ks. Hotové a vychladlé pláty potřeme meruňkovou marmeládou. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme dotuha. Ve druhé větší míse metličkou rozšleháme ztužovač s vlažnou vodou. Po lžících přidáváme jogurt. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou šlehačku. Pro lepší chuť můžeme přidat pár kapek citronové šťávy. Polovinu náplně rozetřeme na piškotový plát potřený marmeládou. Poklademe okapanými mandarinkami a potřeme zbývající náplní. Přiklopíme druhým piškotovým plátem /také pomazaným marmeládou/, zatížíme a dáme do lednice. Nejlépe do druhého dne. Hotový moučník posypeme cukrem a krájíme na řezy.
Poznámka k receptu na Jogurtový řez s mandarinkami: Tento zákusek vypadá složitě, ale tak tomu není. Je příjemné, lehce nakyslé chuti a není moc sladký. Z jednoho plátu těsta můžeme udělat roládu. Náplň uděláme z poloviční dávky. Želatinový ztužovač dáme celý. Roládu pekl můj syn.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jogurtový řez s mandarinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Zdenka1
- Datum vložení: 15.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: těsto: 4 vejce, 120g cukru, 150g polohrubé mouky . Toto je recept na 1 plát. Na řez potřebujeme 2 pláty. náplň: 400g bílého jogurtu /Hollandia/, 2 vanilkové cukry, 500ml smetany ke šlehání /Rama Cremefine/, 1 želatinový ztužovač, 100ml vlažné vody, 2 plechovky mandarinkového kompotu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jogurtový řez s mandarinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jogurtový řez s mandarinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jogurtový řez s mandarinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|