|
Recept na Jizerské tvarohovo-bramborové placky
Recept na Jizerské tvarohovo-bramborové placky je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Jizerské tvarohovo-bramborové placky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 větší (asi 450 g) den předem uvařených brambor 1/3 sáčku malých rozinek (ze sáčku po 100 g) – neměly by to být sultánky 2 vejce, špetka soli 4 PL (vrchovaté – asi 75 g) polohrubé mouky 450 g tvarohu (já dala nízkotučný) 4 lžíce cukru krupičky a vanilkový cukr – pozor na přeslazení! - (já dala kvůli diadietě 1 PL sypkého diacukru FAN s vanilkou) kůra z 1 dobře omytého citronu, nebo sušená citronová kůra olej na smažení na povrch placek dle naší chuti povidla, skořicový cukr, šlehačka, sladký tvaroh, třešňový či višňový nebo jiný oblíbený kompot - já dala rostlinnou šlehačku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jizerské tvarohovo-bramborové placky
Recept na Jizerské tvarohovo-bramborové placky: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (na jemných slzičkách), případně rozmixujeme. Rozinky vypereme v horké vodě (není třeba je namáčet), přidáme s ostatními ingrediencemi k bramborám a pořádně vypracujeme těsto pomocí vidličky nebo vhodné vařečky. Těsto by nemělo být moc řídké, ale ani příliš tuhé . Mělo by lepit na ruce jen lehce. Ruce si zaprášíme moukou a z těsta tvarujeme placičky o velikosti dlaně, které ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme velmi zvolna do růžova po obou stranách. Z uvedeného množství bylo 14 placek. Na talíři pak ozdobíme tím, co máme rádi, skořicový cukr, povidla, šlehačka, sladký tvaroh , třešňový či višňový kompot, nebo jen tak bez ničeho. Chuťově jsou velmi lehounké, doslova se rozplývají na jazyku, chutnají sladko kyselkavě a mizí před očima!!! Jako nápoj vřele doporučuju bílou kávu nejlépe z melty či překapávanou. Placky, pokud zbudou, jsou vynikající i studené.
Poznámka k receptu na Jizerské tvarohovo-bramborové placky: Jedná se o manželův starý rodinný recept, je tu podobný, ale liší se jak ingerdiencemi, tak přípravou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jizerské tvarohovo-bramborové placky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 13.03.2011
- Počet porcí: 14 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 4 větší (asi 450 g) den předem uvařených brambor 1/3 sáčku malých rozinek (ze sáčku po 100 g) – neměly by to být sultánky 2 vejce, špetka soli 4 PL (vrchovaté – asi 75 g) polohrubé mouky 450 g tvarohu (já dala nízkotučný) 4 lžíce cukru krupičky a vanilkový cukr – pozor na přeslazení! - (já dala kvůli diadietě 1 PL sypkého diacukru FAN s vanilkou) kůra z 1 dobře omytého citronu, nebo sušená citronová kůra olej na smažení na povrch placek dle naší chuti povidla, skořicový cukr, šlehačka, sladký tvaroh, třešňový či višňový nebo jiný oblíbený kompot - já dala rostlinnou šlehačku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jizerské tvarohovo-bramborové placky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jizerské tvarohovo-bramborové placky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jizerské tvarohovo-bramborové placky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|