Recept na Jitulčina česnečka
Recept na Jitulčina česnečka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Jitulčina česnečka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 l vody 2 celá vejce 1 větší cibule 6 větších stroužků česneku 1/2 sáčku mražené zeleniny do polévky 4 středně velké brambory 1 cm silný plátek másla 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 1 kostka masoxu sádlo sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jitulčina česnečka
Recept na Jitulčina česnečka: Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brambory oškrabeme a nakrájíme na větší kousky. V hrnci si rozehřejeme sádlo, na kterém cibulku lehce orestujeme. Přidáme pepř, nové koření a brambory. Vše dobře promícháme a ještě chvilku restujeme. Vše zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Když jsou brambory v polévce hotové, přidáme zeleninu a rozkvedlaná vajíčka. Opět vaříme. V kastrůlku si rozehřejeme máslo a necháme lehce přeškvařit. Máslo nalijeme do polévky, ještě lehce povaříme a polévku odstavíme. Stroužky česneku rozmačkáme v lisu na česnek a přidáme do polévky, již nevaříme!!Podle chuti můžeme polévku ještě dosolit.
Poznámka k receptu na Jitulčina česnečka: Tuto polévku mám od mé kamarádky Jíti a vařím ji s úspěchem už několik let.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jitulčina česnečka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: janek78 (Jana Ondráčková)
- Datum vložení: 20.06.2010
- Počet porcí: 5 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1,5 l vody 2 celá vejce 1 větší cibule 6 větších stroužků česneku 1/2 sáčku mražené zeleniny do polévky 4 středně velké brambory 1 cm silný plátek másla 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře 1 kostka masoxu sádlo sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jitulčina česnečka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jitulčina česnečka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jitulčina česnečka
|
|