|
Recept na Jitrnicový rozpek
Recept na Jitrnicový rozpek je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Jitrnicový rozpek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 jitrnice raději větší 1 cibule velikosti vejce 3 vejce, sůl, pepř, 1 lžíce sádla Nehledejte alternativy, až tam bude patřit olej tak to napíšu 1 kg brambor trochu kmínu. Kysané zelí k těm bramborům to jistí. Ale nemusí být..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jitrnicový rozpek
Recept na Jitrnicový rozpek: Vlez do toho kšeftu, co se mu říká Řeznictví a kup dvě větší dobré a vyzkoušené jitrnice. Když je psáno domácí, neznamená dobré, tak opravdu jen vyzkoušené nebo doporučené. Nejlepší teda svoje vlastní z vaší sviňky Nataši. No úplně nejlepší jsou darované a v tom případě jich může být i víc. Vem tu cibuli, rozkrájej na drobno a na sádle ji opeč do sklovata - to je, nesmí červenat. Míchej tu cibulku a mezi tím vytáhni špejle z těch jitrnic a nakrájej je na kolečka asi půl cm silná. Vypij hrnek studené vody, to aby tě přešla chuť na tu jitrnici, do huby nestrkej, nebylo by co na tu pánev. Tam nasyp ty jitrnice a míchej a rozpíkej, až ty jitrnice udělají pěknou kašičku. Teď vezmi vejce ty slepičí a vraž je do toho, nezapomeň je rozklepnout a pořádně míchej, až se srazí. Ochutnej až teď , ne plnou hubu, jen trošku, přisol a opepři. Pak už jen dobré brambory uvař s kmínem a solí. Dej to na talíř, přidej ty brambory a jasně že i zelí kyselé vařené, i za syrova. Nalij pivo, nacpi se tou dobrotou, potom lehni na gauč a vzpomínej na mě. Pokud to necháš vychladnout a vynecháš brambory, tak to nandej na talíř, přidej okurku, chlebík a to pivo taky. Namazej tím chleba, přiklop druhým, zabal a dej to ratolesti do školy, nezapomeň přidat jablko.
Poznámka k receptu na Jitrnicový rozpek: Když vezmeš jelita, je to také dobré a dokonce i jelito a jitrnice tzv . duo je také ham ham. Více jitrnic ,více cibule a tím pádem i více vajec, že….paní Nováková
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jitrnicový rozpek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
- Datum vložení: 28.04.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 jitrnice raději větší 1 cibule velikosti vejce 3 vejce, sůl, pepř, 1 lžíce sádla Nehledejte alternativy, až tam bude patřit olej tak to napíšu 1 kg brambor trochu kmínu. Kysané zelí k těm bramborům to jistí. Ale nemusí být.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jitrnicový rozpek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jitrnicový rozpek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jitrnicový rozpek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|