|
Recept na Jihočeský kynutý koláč
Recept na Jihočeský kynutý koláč je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Jihočeský kynutý koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g polohrubé mouky, 150 g hladké mouky, 60 g krupicového cukru, 200 ml mléka, 80 g másla, 2 žloutky, 1 sáček sušeného droždí (7g), nebo čerstvého 30 g, špetka soli, špetka nastrouhané citronové kůry, špetka zázvoru. Drobenka: 7 lžic hrubé mouky, 3 lžíce másla, 5 lžic moučkového cukru, 1 lžíce skořice. Jakékoliv ovoce-čím více tím lépe+ vanilkový cukr(měla jsem broskve).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jihočeský kynutý koláč
Recept na Jihočeský kynutý koláč: Do pekárny dáme suroviny takto: vlažné mléko, žloutky, rozpuštěné máslo, sůl, cukr, zázvor, citronovou kůru, obě mouky a droždí. Zapneme program na těsto a necháme zpracovávat. Mezi tím si připravíme ovoce na kousky a promícháme ho s vanilkovým cukrem -slušnou vrstvu a potom si uděláme drobenku z mouky, cukru, skořice a másla. Na plech dáme pečící papír, těsto po ukončení programu dáme na plech(TĚSTO není tuhé, je trochu polotekuté!), namáčíme si ruce a dlaněmi těsto roztahujeme do rohů a po celém plechu stejnoměrně, pak ho přikryjeme a necháme ještě 15 minut kynout. Po této době nasypeme připravené ovoce s vanilkovým cukrem, posypeme drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby na střední teplotu, asi kolem 20 minut.
Poznámka k receptu na Jihočeský kynutý koláč: Koláč mám z mé kuchařky-je to rodinný recept, už po babičce. Koláč je krásně vlhký, je nadýchaný a moc dobrý! Na ovoci nešetřete, dejte ho co nejvíc!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jihočeský kynutý koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 31.10.2011
- Počet porcí: 1 klasický plech
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 200 g polohrubé mouky, 150 g hladké mouky, 60 g krupicového cukru, 200 ml mléka, 80 g másla, 2 žloutky, 1 sáček sušeného droždí (7g), nebo čerstvého 30 g, špetka soli, špetka nastrouhané citronové kůry, špetka zázvoru. Drobenka: 7 lžic hrubé mouky, 3 lžíce másla, 5 lžic moučkového cukru, 1 lžíce skořice. Jakékoliv ovoce-čím více tím lépe+ vanilkový cukr(měla jsem broskve)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jihočeský kynutý koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jihočeský kynutý koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jihočeský kynutý koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|